Početna Oko nas Tivat Drugo izdanje „Luštica Bay sajma jesenjih boja“

Drugo izdanje „Luštica Bay sajma jesenjih boja“

1

Domaći proizvođači hrane, poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina predstaviće se u subotu, 26.oktobra na drugom  „Luštica Bay festivalu jesenjih boja“. Proizvode će izložiti na više lokacija na šetalištu u Marina naselju, uz gastronomske specijalitete, domaće proizvode, folklorne izvedbe i slikarsku koloniju za djecu i mlade.

Festival se organizuje pod nazivom „Dobro, bolje, domaće“, kao podrška nacionalnom projektu promocije domaćih ukusa i proizvođača iz Crne Gore, za čiju realizaciju je pored ostalih, zadužena i Nacionalna turistička organizacija.

Cjelodnevna manifestacija počeće u 11 časova i okupiti proizvođače sa Luštice, iz Boke, Nikšića i okruženja. U slikarskoj koloniji će učestvovati učenici tivatskih osnovnih škola, te srednje mještovite škole „Mladost“ i folklornog društva Boka iz Tivta. Za najmlađe goste biće priređen poseban program animacije i zabave a sve će dodatno biti začinjeno u kuhinji hotela Čedi, koji je za posjetioce obezbijedio posluženja sa pitama od jabuke i bundeve.

Ljubitelji delicija iz domaće proizvodnje i mediteranskog jesenjeg pejzaža moći će da uživaju u raznovrsnoj ponudi hrane, domaćih sireva, pršuta, vina, priganica, meda, rakije, sokova, voća i povrća, uz izvedbe mladih folklorista i likovne radove talentovanih učenika. Na sajmu će se naći i ponuda rukotvorina i domaće radinosti, slika, te prirodne kozmetike, sapuna, čajeva, melema i tinktura od ljekovitog bilja.

„Za sajam vlada značajno interesovanje učesnika i posjetilaca koji su zainteresovani za domaće proizvode, a na ovom mjestu svakako mogu dobiti odličan izbor hrane iz domaće proizvodnje kako sa luštičkog područja i Boke, tako i iz okruženja. Prvo izdanje sajma, prošle godine, okupilo je brojne učesnike i uvjerio nas da su ovakve manifestacije veoma interesantne posjetiocima a korisne izlagačima“, saopštila je Slavica Milić iz marketinga kompanije Luštica Development.

Tokom slikarske kolonije „Nijanse jeseni“ jesenji mediteranski pejzaž na platna će prenijeti talentovani  tivatski učenici pod mentorstvom profesorice Milica Krivokapić, za što će im biti obezbijeđen slikarski pribor – štafelaji, kistovi, boje  platna.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code