Drugo izvođenje predstave “Moramo li ga čekat’?”

Drugo izvođenje predstave “Moramo li ga čekat’?”

0
Podijeli

Pozorišna predstava pod nazivom “Moramo li ga čekat’?”, koju realizuje NVO Urban Nova u saradnji sa NVO Anima iz Kotora, iz Herceg Novog, biće upriličena u utorak, 29. avgusta u Kući slobodnih misli u naselju Kavač u Kotoru.

Projekat “Moramo li ga čekat’?” je adaptacija Beketovog klasika “Čekajući Godoa”, za žensku postavu. Ova nezavisna pozorišna produkcija je nastajala i dalje se oblikuje u interakciji umjetnika i publike, a nudi novu verzija Beketovog “Godoa”, sa ženskim promišljanjem ‘velikih’ tema: životnog smisla i besmisla, beskrajnog ponavljanja istih rituala, nade da će neko ili nešto da nas izbavi od ‘utiska da postojimo’.

Picerija i restoran

Ovo, drugo izvođenje poredstave, imaće novine u tekstu adaptacije, kao i doprinos muzičara Petra Kraljevića radu kreativnog tima. Za scenario, režiju i jednu od uloga zadužena je dramaturškinja Slađana Vujović. Ostale uloge tumače: Lidija Petrone, Zorica Cvitković, Senka Domović Bulut i Darija Ilić.

– Kako nam je cilj da rezultat ove da žene – učesnice naših aktivnosti, budu dio stvaralačke avanture, gostovanje u prostoru Kuće slobodnih misli u organizaciji NVO Anima, sa kojom smo već imale dobru saradnju tokom prošle godine, učinilo nam se kao odličan izbor – navode iz NVO Urban Nova.

U sklopu razvoja projekta, u periodu 27.-30. jula, održane su tri javne radionice sa publikom, a 10. avgusta predstava je, u sklopu programa Festivala Španjola 2017, prvi put odigrana u Herceg Novom, pred prepunim auditiorijumom.

Projekat “Moramo li ga čekat’?” finansijski je podržala Ekumenska inicijativa žena iz Hrvatske, a dio projektnih aktivnosti sufinansira Mediterranean Women’s Fund iz Francuske.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code