Početna Sport Drugo kolo Lazure novske sky mini trail lige: Pobjednici Jelena Tomašević i...

Drugo kolo Lazure novske sky mini trail lige: Pobjednici Jelena Tomašević i Perica Vučković

3

Stazu Spile, između Poda i Žlijeba, odvažilo se proteklog ledenog vikenda da pretrči 12 takmičara u okviru II kola Lazure novske sky mini trail lige, a Novljani su postigli najbolje rezultate.

U ženskoj konkurenciji pobjednica je Jelena Tomašević sa vremenom 19:12, druga je bila Marija Bošnjak sa vremenom 21:41, dok je treće mjesto osvojima Aleksandra – Sanja Tot sa vremenom 25:26. U muškoj konkurenciji prvo mjesto zauzeo je: Perica Vučković sa vremenom 15:29 dok je drugi bio Goran Baltić sa vremenom 17:52, a treći Boris Kosović sa vremenom 18:04.

– Najbitnije je da su svi trkači bezbjedno završili trku, a ujedno su svi pohvalili da je staza bila besprekorno označena i da nisu imali nijednu nedoumicu što je nama kao organizatorima velika satisfakcija – navode iz NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci.

Iako je bila najavljena trka na Radoštačkom sedlu, zbog obilnog snijega prebačena je u nižu zonu pa je došlo do zamjene trka:

– Kao noćni vertikal održali smo trku na stazi Spile između Poda i Žlijeba dok ćemo dnevnu varijantu odraditi na Radoštačkom sedlu. Staza je bila dugačka 1,3 km / 400 D+ (metara ukupnog uspona). Kao što smo i najavili uložili smo puno energije sve u zadnji čas da organizujemo na drugom mjestu tako da su svi takmičari bili oduševljeni vatrometom koji je označio start, kao i drugi vatromet kojim je pozdravljen posllednji trkač koji je ušao u cilj – priča Saša Kulinović iz NVO Orjen Outdoor.

Sljedeće kolo je zakazano za 9. februar kada je na programu treće kolo LAZURE novske sky MINI trail lige i nova avantura Vrbanj Snow Mini Trail – trka po snijegu.

Dio atmosfere pogledajte na videu: https://www.facebook.com/LazurenovskaskyMINItrailliga/videos/328016567812934/

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code