Početna Sport Državni prvak STK Novi otvorio vrata za nastup u Evropi

Državni prvak STK Novi otvorio vrata za nastup u Evropi

0

Stonoteniski klub Novi iz Herceg Novog osvajanjem prve titule državnog prvaka Crne Gore napravio je ove sezone istorijski uspjeh i obezbjedio učešće u evropskom ETTU kupu.

Novljani su, nakon teških polufinalnih mečeva sa prošlogodišnjim prvakom STK Tivtom, obezbjedili finale sa ekipom Budućnosti. Posle prvog poraza u finalnim mečevima, pa izjednačenja, izborili su majstoricu.

Picerija i restoran

U napetom i do kraja neizvjesnom meču, Novljani su tek u posljednjoj, sedmoj partiji došli do prve titule državnog prvaka. Time su otvorili vrata evropske scene, saopšteno je iz kluba.

– Kao u Super ligi i u ETTU kupu ćemo pokušati da okupimo što kvalitetniju ekipu domaćih igrača. Za njih te igre znače mnogo na putu stasavanja u vrhunske igrače. Bez takvih mečeva igrači prosto ne mogu da napreduju, zbog čega oni predstavljaju izvanrednu šansu, ali i način da izgradimo dobar tim, koji će vrlo brzo moći da se bori uspješno i na evropskoj sceni – ističe direktor kluba, Ranko Boca.

STK Novi je jedini stonoteniski klub u Crnoj Gori čiji igrači treniraju svaki dan, dva puta dnevno. Trener, Svetomir Jovanović i uprava vrlo brižno i posvećeno rade, kako bi pored seniora, izgradili i najmlađe igrače. Cilj je da za nekoliko godina oni budu nosioci ovog sporta u regionu.

Kvalitetom trenutno odskaču dva najmlađa kadeta, Jakša Krivokapić i Luka Karanović. Osim što su državni prvaci Crne Gore, oni redovno pobjeđuju na turnirima u regionu. Na ITTF turniru u Mađarskoj ušli su u Top osam, što je veliki uspjeh i podstrek da rade još više.

Marljiv rad, stučni nadzor i infrastruktura su tri elementa koja moraju da postoje da bi klub postao evropski, u pravom smislu te riječi. Suočeni sa mnogo problema, rukovodstvo STK Novi traži rešenja svakodnevno. Kroz kampove i mini kampove sa igračima iz drugih klubova iz Crne Gore radi na unaprijeđenju ambijenta za razvoj ovog, nepravedno marginalizovanog, sporta.

U klubu očekuju veću podršku lokalne uprave, sponzora i prijatelja nakon vrhunskih rezultata ostvarenih do sada.

STK Novi je uvijek otvoren za upis novih članova, svih uzrasta.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code