Početna Društvo DSL za brodogradilišnu luku u Bijeloj

DSL za brodogradilišnu luku u Bijeloj

1

Ministarstvo održivog razvoja i turizma od danas uključuje sve zaintersovane, struku i građane sa ciljevima i svrhom izrade Državne studije lokacije “Sektor 6″ (Bijela – Rt Sv. Neđelja)”, mogućim planskim rješenjima i efektima planiranja.

Prijedlozi, sugestije i podaci mogu se dostavljati ovom Ministarstvu na e-mail: javna.rasprava@mrt.gov.me.

DSL se radi za sektor 6, koji obuhvata izgrađenu obalu, naseljsku strukturu i lučki kompleks sa pripadajućim akvatorijumom, u zahvatu Prostornog plana područja posebne namjene za obalno područje.

Sredstva potrebna za izradu DSL-a od 12.500 eura obezbijeđena su iz budžeta. Rok је 6 mjeseci, od dana potpisivanja ugovora sa rukovodiocem izrade planskog dokumenta.

Vlada Crne Gore je u novembru 2018. godine, donijela Odluku о dodjeli koncesije za privredno korišćenje brodogradilišne luke, prihvatila Ugovor о koncesiji izmedu Vlade i konzorcijuma Adriatic Marinas d.o.o. i B.V. Holding Maatschappij Damen. Na istoj sjednici zaduženo је Ministarstvo održivog razvoja i turizma da pristupi izradi Državne studije lokacije “Sektor 6” (Bijela – Rt Sv. Neđelja).

Ovaj planski dokument je neophodan da bi se realizovao Ugovora о koncesiji i sanirala lokacija kao objekta za održavanje i popravku, а kasnije i za izgradnju brodova. Takođe, kroz izradu DSL ćе se planski razraditi izgrađena obala u granicama sektora 6, navodi se u programskom zadatku.

Tako će biti obezbijeđeni uslovi za privredno korišćenje brodogradilišne luke, kao ključne karike razvoja ovog područja, uz poštovanje principa uređenja zaštite i korišćenja prostora. Takođe, kao na manje značajan cilj је i planska razrada naseljske strukture i izgrađene obale nа održiv način.

1 komentar

  1. Ajde ne sprdajte se s nama.Koga ste pitali za misljenjekad ste dali dozvole za ugostiteljski objekat na rtu SV. Nedelja.Uzurpirao je sve.Obalu,zemljiste plazu,parking.Prilaza mjestanima nema.Protesti mjestana i cijele MZ Kamenari niko noje uvazio ni osvrnuo se.A sada kao ministarstvo pita gradane.Nezabiljezen bezobrazluk i potcjenjivanje lokalne javnosti.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code