DUŠAN RADOVIĆ KRUŠO: “LAKI JE MALO NERVOZAN”

DUŠAN RADOVIĆ KRUŠO: “LAKI JE MALO NERVOZAN”

303
0
Podijeli

dusan radovic kruso2Nakon jučerašnje press konferencije na kojoj je predsjednik opštine Dejan Mandić pokušao da opovrgne sve navode NVO “Izbor” o kriminalnim radnjama oko osnivanja i djelovanja tog preduzeća i na kojoj je on najavio da će uskoro izaći sa dokazima o divljim graditeljima iz “Izbora”, danas se lično, kao građanin, predsjedniku opštine obratio Dušan Radović Krušo.
– Evo vidite gradonačelniče, a boga mi i cijela novska i crnogorska javnosti – kako se od konkretnih pitanja i još konkretnijih dokaza za Vaša nedjela branite zlodjelima.
Kakvom fotografijom mašete? Fotografijom kuće na Vrbanju? Da li samo jednom ili sa njih dvijesta – trista? Zašto ne mašete fotografijom dubrovačkog Doma koji je takođe rekonstruisan i proširen bez dozvole? Tada Vam nije smetalo da uručite ključeve tako nelegalno proširenog doma pred TV kamerama i tolikim novinarima! Kada ste lagali? Tada ili sada?
Zašto ne mašete fotografijom prvog hotela investitora „Gasproma” i njegovih ambicija da ulaže milione u Vrbanj i Orjen? A sada razmišlja da ostavi sve i bježi glavom bez obzira, jer nema nikakvih uslova za investiranje! Zašto ne kažete da nema uslova za razvoj, napredak i gradnju na Vrbanju? Kažite da je Vrbanj – kao i cijela opština – Vaš talac, zarobljenik, okovan u lance i kugle Vaših nedjela, Vašeg neznanja, nerada i javašluka!
Kažite da je nemoguće dobiti građevinsku dozvolu legalno. Kažite da nema detaljnog plana, nema urbanističko – tehničkih uslova! Kažite da sve što je na Vrbanju napravljeno je bez gradđevinske dozvole!
Kažite da ste za to Vi krivi!
Kažite da Vi niste napravili detaljan plan – ne samo na Vrbanju nego gotovo nigdje u opštini Herceg Novi!
Kažite da ima planova, ne bi bilo para ni za Vas, ni za Vaš Medrano! Kažite da Vi ne biste morali, kao gradonačelnik, potpisivati građevinske dozvole i urbanističko – tehničke uslove, već bi to radio ovlašćeni službenik u sistematizovanoj opštini Herceg Novi!
Kažite da tada ne bi bilo ni sumnje na korupciju, a kamoli korupcije!

Navodim: „U opštini imaju saznanja da rade bez građevinske dozvole”.
Prije tri godine na pitanje kako obezbijediti dozvolu za fotografisani objekat – odgovorili ste, parafraziram: „Sad – nikako. Gradite, pa ćemo vidjet! Svi grade, nikome nijesmo srušili i nećemo”. Ne govorite istinu, kao i obično. Vi saznanja imate više od tri godine. Ništa čudno, sve je to u već poznatom maniru.
Šta je bila poruka mahanja fotografijom? Da li je poruka bila da moja porodica na prađedovskoj zemlji gradi veliku, lijepu i skupu kuću?
Ako je to – promašili ste! Tu nema ništa nejasno. Moj otac je bio privatnik skoro cijeli radni vijek, a ja imam dvadeset i devet godina radnog staža. Ni jedan dan u državnoj firmi. Niti jedan dan u firmi u kojoj ja nisam bio većinski vlasnik. Sve pare koje sam potrošio i one koje sam sačuvao su zarađene daleko od ovog grada, bez političke podrške i javne funkcije.
Ako je poruka bila: “Ućuti, dogovorićemo se, ne diraj ti nas, nećemo ni mi tebe!” – odgovor je: „Dogovoreno – evo ćutim!”
Ako je poruka bila: “Srušićemo kuću, treba da se plašiš!” evo odgovora: “Uplašio sam se! Rušite!”
Ali nešto moram da Vam obećam! Na toj ruševini ću napraviti jedinstveni spomenik na svijetu! Spomenik bivšem gradonačelniku Dejanu Mandiću i njegovim nedjelima! To će biti turistička destinacija na kojoj ću od silnih posjetilaca koji budu obilazili galeriju eksponata i dokumenata Vaših zlodjela – opet zaraditi pare!
Kao što kaže Vaš prvi rođak, citiram: “Ovo je patologija!” Tako je . Poznato je u psihijatriji da postoje slučajevi kada zlikovac optužuje žrtvu za svoja nedjela. Kako se to tačno zove – ne znam, ali sam siguran da je ovo udžbenički primjer te bolesti.
Za te Vaše bolesti za sada nema lijeka, ali nauka o genetici ide naprijed divovskim koracima, pa se nadamo da će za jedno desetak godina biti usavršena metoda popravljanja genetske greške. Za Vas i za Vašeg prvog rođaka to će biti jedini pravi lijek.
A ja se nadam da će državni organi učiniti sve da do tada Vi i Vaš prvi rođak primate redovnu terapiju – navodi Dušan Radović – Krušo.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code