Početna Politika DUŠAN RADOVIĆ ODGOVARA DEJANU MANDIĆU: ODRIČEM SE POVELJE POČASNOG GRAĐANINA HERCEG NOVOG

DUŠAN RADOVIĆ ODGOVARA DEJANU MANDIĆU: ODRIČEM SE POVELJE POČASNOG GRAĐANINA HERCEG NOVOG

0

dusan radovic kruso2Na reagovanje predsjednika opštine Herceg Novi Dejana Mandića na saopštenje “Izbor”-a naslovljeno na našem portalu sa “Ovo što radite je napad lične prirode”, uzvratio je na adersu Mandića otvorenim pismom, predsjednik UO NVO “Izbor”, Dušan Radović Krušo:
” “Čisti” predsjedniče,
U vašem starom i svima već poznatom maniru, zamjenjujete teze. Ako ste mislili da Vas ja napadam lično ne govorite istinu, niti Vas bilo ko napada. Dobro Vi znate da sam ja predsjednik UO NVO „Izbor” registrovane u skladu sa zakonom, sa velikim brojem članova i simpatizera.
Da Vas podsjetim, “Izbor” Vam je poslao pismo „Tornado Medrano” kojim Vam se obraća sa velikim poštovanjem i uvažavanjem, istina malo metaforično, računajući da ste inteligentan i osjećajan predsjednik, doduše odrođen od naroda i da ćete razumjeti muku, beznađe i vapaj izmučenog grada.

Vi ste ga ignorisali. „Izbor” je inicirao sazivanje vandredne Skupštine da bismo Vam rekli ono što Vam sada govorimo. Vi ste i tu ignorisali volju građana i prekršili Zakon, što kako vidimo radite često. Onda ste flagrantno kršenje zakona propratili pristojnim, civilizovanim aplauzom. Šta je bila poruka aplauza? Da li je to bila: pobjeda vlasti nad građanima, bezakonja nad zakonom, bahatih nad strpljivima, zadovoljnih nad nezadovoljnima ili pobjeda sitih nad gladnima?
E, pa vidite predsjedniče, Vi ste postavili standarde komunikacije i pravila igre, a mi ćemo poštovati sva Vaša pravila i igre.
Ako ste mislili da ja, Dušan Radović, predsjednik UO „Izbor” napadam lično Dejana Mandića opet ne govorite istinu. Ja se obraćam predsjedniku Opštine koji je, eto pukim slučajem, baš tada ing. Dejan Mandić. Da li mislite da NVO nema pravo da predsjedniku Opštine postavi javno 18 pitanja? Ima pravo, ima zakonsko pravo, a i moralno! Vi ste po zakonu dužni da odgovorite. Pošto je Vama zakon i zakonitost zadnja rupa na svirali onda ste se pozvali na poštovanje prema građanima, pa ste, morala radi, odgovorili na 3. To je Vaše poimanje morala. Da ste odgovorili na svih 18 tada biste bili visoko moralni predsjednik. Iako ste Vi postavili pravila komunikacije, mi se još nismo spustili na taj nivo.
To što Vi u mom pismu nazivate primitivizmom i nepristojnošću i sami znate da nije. To je odsustvo poštovanja na granici prezira. Nije odsustvo poštovanja prema Vašoj ličnosti, nego nepoštovanje djela i nedjela predsjednika Opštine, onoga koji je radom ili neradom (potpuno mi je svejedno) doveo ovaj grad na ivicu propasti i obesmislio život u njemu. Potpuno svjesni ove činjenice pripremili ste rezervni grad i sav komfor prijeko potreban za jednog dobrostojećeg bivšeg gradonačelnika, ne vodeći računa šta će biti sa ovim kukavicama koji ostaju u razvalinama onoga što se nekada zvao grad.
Ovom prilikom se izvinjavam časnim članovima žirija koji su mi dodjelili Povelju počasnog građanina Herceg Novog, za ovo što će dalje uslijediti.
Pošto ste Vi sada i bili tada, kada sam dobio Povelju personifikacija administracije, politike, zakonitosti, poštenja, časti, pravičnosti, morala ove razvaline, ja Dušan Radović javno se odričem Povelje počasnog građanina Herceg Novog. Ovo što danas znam, tada nisam znao. Samim tim što sam je dobio za vrijeme Vašeg mandata ona je degradirana, kao i sve ostalo čega ste se dohvatili, pa samo iz tog razloga mi ne služi na čast – naprotiv” – zaključuje u otvorenom reagovanju upućenom Dejanu Mandiću, predsjednik UO NVO „Izbor”, Dušan Radović Krušo.

Picerija i restoran

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code