DUŠAN RADOVIĆ U OTVORENOM PISMU DEJANU MANDIĆU: UGASITE MEDRANO!

DUŠAN RADOVIĆ U OTVORENOM PISMU DEJANU MANDIĆU: UGASITE MEDRANO!

178
0
Podijeli

cirkus medranoPredsjednik Upravnog odbora novosonovanog Udruženja građana “Izbor”, poznati novski biznismen i humanista, dobitnik Oktobarske nagrade, najvećeg priznanja Herceg Novog, Dušan Radović obratio se danas otvorenim pismom predsjedniku opštine Dejanu Mandiću:
Druže Dejane, a gospodine Predsjedniče
Prije dvadesetak godina nad ovim našim gradom, jednog običnog, prelijepog, ljetnjeg popodneva razvila se strašna nepogoda, u svijetu poznata kao tornado. Pošto svaki tornado ima svoje ime, ajde da i ovom našem damo prikladno ime “Medrano”. Medrano, kao do tada nepoznata pojava na ovim prostorima, od tada ne prolazi, stoji zakačen za Orjen, sa epicentrom u zgradi Opštine Herceg Novi. KO JE MEDRANO ?
Neprincipijelna koalicija različitih ideologija, skupljenih oko sitnopolitikantskih interesa, a povezanih prije svega još sitnijim ličnim interesima.
KAKO MEDRANO MISLI?
Medrano ima šest glava koje nisu u epicentru. Te su glave u Podgorici, Baru, Budvi, Nikšiću, Kolašinu… Te glave ne misle o našem gradu, te glave misle o svojim gradovima.
A ZAŠTO ???
Zato što ovo nije grad njihovog djetinjstva, mladosti, prvih ljubavi ni njihovih predaka. Ovo neće biti ni grad njihove starosti, to nije ni grad njihove djece, ni njihovih unuka. Zato oni o ovom gradu i ne misle, samo ga koriste, za njih je on krava muzara. Krava koju ne hrane, ne poje i ne brinu o njoj, oni je samo muzu dok iz nje ne izmuzu i posljednju kap, dok ne lipše. A kada lipše, ostaviće nama lešinu da je mi sahranimo, a sa njom i cijeli grad. Onda će nam se smijati, kao što nam se već i smiju. S pravom. I kroz smijeh će nam reći: “Ko vam je kriv???” A Vi? Vi nećete ništa reći, ili hoćete samo: “Veliko HVALA…” Kao i do sada?
ODAKLE MEDRANU SNAGE?
Medrano ima 35 radnika, 5 poslovođa i jednog nadposlovođu. On troši, crpi njihovu energiju i snagu u svojim destruktivnim radnjama, i gotovo da je sve potrošio. Ostavio je taman toliko da više niko ništa ne može učiniti za ovaj grad, ostavio je tek toliko da se zavadite i pobijete i da malo otplačete, nad lešinom izmužene krave i da građanima izjavite saučešće. To je sve što je ostalo od Medranove energije.
ŠTA JE MEDRANO VEĆ URADIO?
Kao svaki tornado razorio je materijalno, usmrtio, uplašio, razbudio beznađe, nemoć, bespomoćnost, paniku, brigu za opstanak, sumnju u smislenost ovakvog života, probudio želju za kolektivnim iseljenjem iz ovog grada. Mi građani molimo Medrana, da nam kaže koji su Vaši omiljeni gradovi koje ste pripremili kao rezervna boravišta za Vašu djecu i Vaše potomke? Jel’ to Beograd, Podgorica, Zagreb, New York, Sidnej??? Molimo Vas da nam kažete, jer mi koji možemo idemo odmah za Vama … Ali moramo da Vas pitamo šta ćemo sa onim našim sugrađanima koji ne mogu da kupe stan ni na jednoj od tih lokacija, koji ne mogu da kupe kartu ni u jednom pravcu do Kamenara. Šta ćemo sa onima koji nemaju šta da jedu danas? Šta će biti s njima kukavcima sjutra i za koju godinu ako Medrano još potraje?
ŠTA MEDRANO TREBA DA URADI?
Sa to još malo preostale energije u ime ovog grada, u ime budućnosti naše i Vaše djece, u ime Vaše časti, poštenja i pravde, u ime Vaših plemenitih predaka, u ime Vaših na Vas ponosnih potomaka UGASITE MEDRANO!!! Dajte šansu svima, dajte nam buducnost!!!!! – poručuje Dejanu Mandiću u otvorenom pismu Dušan Radović – Krušo.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code