Početna Oko nas Dubrovnik Dubrovački zimski festival i Nova godina: Prljavo Kazalište, Željko Bebek, Nina Badrić,...

Dubrovački zimski festival i Nova godina: Prljavo Kazalište, Željko Bebek, Nina Badrić, Toni Cetinski…

4

Turistička zajednica grada Dubrovnika te Dubrovačke ljetne igre, zajedno s kulturnim ustanovama i javnim poduzećima za jubilarni, peti Dubrovački zimski festival pripremili su šaroliki kulturni, zabavni, gastronomski i muzički program za sve uzraste.

Kako navode iz Turističke zajednice grada Dubrovnika, peto izdanje Dubrovačkog zimskog festivala biće otvoreno 1. decembra 2018. paljenjem prve adventske svijeće i uključivanjem dekorativne blagdanske rasvjete, a uslijediće koncert popularnog Petra Graša.

Fokus petog Dubrovačkog zimskog festivala i ove godine je na koncertima koji će se održati na Stradun. Nastupiće  Prljavo Kazalište, Soulfingers, Detour, Hladno pivo, Željko Bebek, Opća opasnost. Posebne muzičke poslastice su nastup legendarne grupe Gipsy Kings, te spektakularan Doček Nove godine uz hrvatske zvijezde Ninu Badrić i Tonija Cetinskog.

Kolendavanje, ali i klapska pjesma uveseljavaće i ove zime Dubrovčane vikendima, u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane, gdje će takođe biti organiziran živi muzički program uz gastronomsku ponudu na kućicama.

Tradicionalno, na radost najmlađih, u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika održaće se humanitarni Torta party 8.decembra, te Božićna bajka 16. decembra, kada će biti podijeljeno više od 1000 poklona.

Dubrovnik će tokom ove zime biti najviše povezan s ostatkom Evrope i svijeta i to s čak sedam direktnih letova. Avio kompanija Turkish Airlines povezuje Dubrovnik i Istanbul četiri puta sedmično, Croatia Airlines uz višednevne letove za Zagreb, leti i dva puta nedjeljno za Frankfurt, a tu su i letovi British Airwaysa dva puta sedmično za London, Vueling za Rim i za Barcelonu takođe dva puta. Češki LOT povezuje Dubrovnik i Varšavu tokom zime čak četiri puta sedmično, a Iberia Madrid dva puta.

Program Dubrovačkog zimskog festivala i manifestacije Mirisi Božića u Konavlima predstaviće se narednih dana u Ljubljani, Zagrebu i Sarajevu.

4 Komentari

    • Jadnoga li “Bokelja”. Jeste li mozebi zivjeli u Novome kada smo, u ona sretna vremena, skoro svaki dan odili u Dubrovnik makar na chikaru “kup-a” u “Mincetu”.Nas Novljane i dalje interesuje Dubrovnik i sve sto se tamo dogadja i milo nam je sto imamo takvog susjeda.

  1. Mislim da bi bilo najbolje da se mi ne brukamo za Docek, vec neka Opstina da besplatne autobuse za gradove oko nas koji spremaju docek, kako vidim sa vrhunskim izvodjacima.

    12
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code