Dubrovnik: Oliverine tri medalje na Svjetskom novinarskom teniskom prvenstvu

Dubrovnik: Oliverine tri medalje na Svjetskom novinarskom teniskom prvenstvu

12
Podijeli

U Dubrovniku je prvih pet dana oktobra održano 40. Svjetsko novinarsko tenisko prvenstvo (WTCJ), u organizaciji svjetske asocijacije novinara–tenisera, AITJ. Okupilo je 90–ak učesnika iz 11 zemalja. Takmičenja su bila u starosnim kategorijama 45+, 55+ i 65 +, u singlu, kao i u dvije kategorije muškog i ženskog dubla i u mix dublu.

Po broju osvojenih medalja najuspješnija je bila ekipa Italije koja je osvojila 6 zlatnih medalja. Olivera Doklestić je osvojila dva zlata i srebro, te učinila da je Crna Gora, uz Italiju, po broju takmičara i osvojenih medalja, bila najuspješnija zemlja učesnica prvenstva.

Picerija i restoran

Doklestić je osvojila dvije zlatne medalje i titulu Svjetske prvakinje za novinarke teniserke u kategorijama starijeg ženskog dubla, sa Norom Adamcovom, iz Slovačke, nakon pobjede u finalu para iz Austrije: Furbaher-Riger, rezultatom 8:1. Doklestić i Adamcova su 2013. na prvenstvu u Piještanima osvojile drugo mjesto u ženskim dublovima, u apsolutnoj konkurenciji.

Finalni meč mix dubla bio je dramatičniji. Doklestić je igrala sa svojim starim partnerom Čedom Šoškićem, iz Srbije, sa kojim je već osvojila titulu, 2012. u Italiji, u Marina di Masa, a srebro u Budvi, 2011. i u Herceg Novom 2015. godine, dok je sa Janjićem 2013 u Piještanima, u Slovačkoj, osvojila prvo mjesto. Ovog puta u finalu Šoškić i Doklestić su bili bolji od slovačkog para Nora Adamcova – Robert Kiš, rezultatom 9:7.

U singl konkurenciji Doklestić je u finalu igrala protiv Italijanke Piperno, u dosta teškom i neizvjesnom meču, koji je okončan nakon dva i po sata igre sa dva taj brejka u tri seta rezultatom 7:6, 3:6 i 10:4 za Piperno. Doklestićki je, tako, izmaklo treće zlato na 40-tom Svjetskom novinarskom prvenstvu.

Pokrovitelj Svjetskog nivinarskog teniskog prvenstva bio je Grad Dubrovnik i Turistička organizacija tog grada. Domaćin je bio teniski klub “Dubrovnik”, čiji predsjednik Zoran Grbić je sa kapitenom hrvatskog tima, Zdravkom Cesarom, preuzeo sav teret organizacije.

Za novog predsjednika Svjetske novinarske teniske organizacije izabran je Hubert Riger, iz Austrije, kojem je dužnost predao dosadašnji predsjednik, Slovenac Bojan Buđa.

12 Komentari

  1. Koliko zadrtih i ostrašćenih komentatora na sportski uspjeh Olivere Doklestić, koji i u sport ubacuju svoje političke frustracije. Svaka joj čast na postignutom rezultatu, a mrzitelji neka pate od mržnje i zavisti.

    8
    10
  2. Sve je to krasno, čestitam, ali, hajde da uskoro čujemo i za neki uspeh koji je postigla u resavanju aktuelnih problema za koje je sada nadležna kao direktorica.

    30
    3

Ostavite komentar

*

code