Početna Oko nas Dubrovnik Dubrovnik u februaru posjetilo čak 92% više turista nego lani

Dubrovnik u februaru posjetilo čak 92% više turista nego lani

5

Prema podacima sistema za prijavu i odjavu turista eVisitor, ne uključujući podatke za nautiku, u Dubrovniku je od 1. do 28. februara boravilo 28.495 turista, što je 92% više nego u istom periodu lani, a ostvareno je 49.397 noćenja, odnosno 38 % više nego prošle godine.

U drevnom gradu tokom februara najviše gostiju bilo je iz Hrvatske, Njemačke, Bosne i Hercegovine, SAD-a, Švedske, Koreje, Belgije, Kine, Finske i Danske.

Od ukupnog broja turista tokom februara, 25.779 gostiju koristilo je hotelski smještaj, što je za 106% više nego lani, a zabilježeno je 38.178 noćenja, odnosno 49% više nego u istom period prošle godine.

U privatnom smještaju odsjelo je 1.809 gostiju, što je porast od 14% u odnosu na februar 2018. godine, a zabilježeno je 6.993 noćenja, što je 2% više nego prethodne godine.

Kako je saopšteno iz Turističke zajednice grada Dubrovnika, rekordna predsezona i početak godine u Dubrovniku rezultat je povezanosti sa sedam evropskih destinacija, ali i čarter programa dolazaka senior grupa iz Skandinavije i Njemačke u organizaciji putničke agencije WTouristic, članice Karaci grupe i RSD Reisen iz Njemačke.

Od 1. januara do 28. februara 2019. godine Dubrovnik je ostvario 45.408 dolazaka, što je 69% više nego lani, a zabilježeno je 87.899 noćenja, odnosno 24% više.

Top pet zemalja koje broje najviše turista u Dubrovniku od početka godine su Hrvatska, BiH, Njemačka, Koreja i SAD.

5 Komentari

 1. Poklopite se po ušima i ćutite.I ptice na grani znaju ko je devastirao hercegnovsku turističku privredu.Zapjevajte još koji put odu Vašem vođi jer ćete ga brzo kuditi.”Sa Lovćena vila kliče dobro došo predsjedniče.”Sjetit ćete se Vi one poštene”Sa Lovćena vila kliče oprosti nam Dubrovniče”.
  *KAD TAD*

  13
  2
 2. CITAJU LI OVO NASI TURISTICKI RADNICI SAD CE MONSTAT I TO HN IZACI SA DUPLO JACIM CIFRAMA. DUBROVNIK JACI U FEBRUARU NEGO NOVI U SRED SEZONE .SAD CR TO EKIPA RIJESITI POSJETOM JAGODINU BIJELJINI NOVOJ VAROSI I GACKOM .

  10
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code