DŽUDISTI IGALA: DVA TURNIRA 9 MEDALJA

DŽUDISTI IGALA: DVA TURNIRA 9 MEDALJA

419
0
Podijeli

dzudo klub igalo2Džudo klub „Igalo” proteklog vikenda na dva turnira u Nikšiću i Laktašima ostavrio je zapažene rezultate. Kako nam je rekao jedan od trenera u klubu, Nikola Brajović, na takmičenju “Akademik open turnir” u Nikšiću, učestvovalo je preko 400 takmičara iz Crne Gore. Brajović je predvodio grupu poletaraca uzrasta od 6 do 9 god, a osvojili su 3 medalje – 2 srebrne i 1 bronzanu.
Odlične rezultate kao i zapažen broj medalja džudisti Igala imali su i na međunarodnom turniru “Laktaši open” u Laktašima. Na turniru su učestvovale ekipe iz Republike Srpske, Hrvatske i Austrije – ukupno 33 sa preko 400 takmičara. Sportski direktor džudo kluba Igalo Svetozar Mustur za naš radio kaže da su učestvovali u kategorijama mlađih, starijih pionira i poletaraca, u kojima su osvojili 3 zlatne, srebrnu i dvije bronzane medalje. dzudo klub igalo– Katarina Gardašević osvojila je prvo mjesto u kategoriji starijih pionirki u kategoriji do 52 kg i proglašena je za najuspješniju takmičarku u toj konkurenciji. Gardašević Kristina nastupila je u kategoriji poletaraca i osvojila je takođe prvo mjesto. Sudžum Miloš, iz kategorije starijih pionira do 42 kg, osvojio je prvo mjesto a savladao je našeg takmičara Božović Nikolu koji je osvojio drugo mjesto. Delibašić Andrija u kategoriji mlađih poletaraca osvojio je treće mjesto, a Cvjetković Ratko, iz kategorije starijih pionira do 46 kg, osvojio je treće mjesto.
Mustur i Brajović su istakli da se na ovome ne zaustavljaju i da su u toku pripreme za sljedeći turnir, 6. aprila u Nikšiću. Džudo klub Igalo, sa manjim oscilacijama broji oko 45 čalnova do uzrasta juniori. Klub je 1979. godine osnovao Milisav Ćipranić Braco, a do sada su osvojili brojne medalje na državnim, balkanskim i evropskim takmičenjima.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code