Početna Ekonomija Đukanović impresioniran radovima na rizortu Portonovi

Đukanović impresioniran radovima na rizortu Portonovi

39

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na poziv Ahmeta Erentoka, predsjednika Borda direktora Azmont Investmentsa, obišao je rizort Portonovi u Herceg Novom.

Predstavljeni su mu završni radovi prve faze izgradnje, sadržaji i aktivnosti koji će od 1. avgusta ove godine biti dostupni lokalnoj i međunarodnoj javnosti.

-Impresioniran sam onim što sam ovdje vidio. S obzirom da pratim realizaciju projekta od prvog dana do danas, izgleda gotovo nevjerovatno da je ovoliko puno napravljeno i da je napravljeno sve u skladu sa onim što su bila najoptimističnija očekivanja – istakao je Đukanović.

Odabran je dobar partnera koji će biti u stanju da donese nove standarde i u gradnji i u turističkoj ponudi i već od ovog ljeta uživaće prve grupe posjetilaca u ovom kompleksu.

– Ono što je, takođe, veoma važno, jeste da ćemo krozbzavršetak gradnje ključnog objekta hotela One&Only, prvog takvog hotela u Evropi bitno unaprijediti najkvalitetniju hotelsku ponudu na crnogorskoj obali, i u Crnoj Gori uopšte i da će to biti još jedan novi znak raspoznavanja i turističke i Crne Gore uopšte.Veoma insistiram na tome da smo kroz realizaciju ovakvog projekta bitno unaprijedili standarde i da upravo postižemo ono što želimo, da Crna Gora ne bude jedna od jadranskih ili jedna od mediteranskih turističkih destinacija, nego da kroz realizaciju ovakvih projekata postaje jedna od najprestižnijih evropskih turističkih destinacija- kazao je Đukanović.

Kako na rizortu radi oko hiljadu i po ljudi i mnogi od njih su građani Crne Gore, ovakvi projekti postaju jedno novo tržište, nova prilika za dokazivanje domaće radne snage, dodao je predsjednik.

– Ovo je ozbiljna šansa za rješavanje ključnih ekonomsko-socijalnih problema u državi i ključna šansa za razvoj Crne Gore, prije svega u ovim djelatnostima koji zaista predstavljaju i najbolju razvojnu šansu za našu zemlju. Investitor je realizujući ovaj projekat, pokazao visok stepen društvene odgovornosti- rekao je Đukanović, koji je pratio od prvog dana kada je Azmont Investments krenuo da se predstavlja Herceg Novom i Crnoj Gori.

Isto tako kroz realizaciju rizorta kakav je Portonovi, Porto Montenegro, Luštica bay i brojnih drugih, čija je realizacija u pripremi, ostvarujemo viziju Crne Gore kao evropske prestižne turističke destinacije, poručio je, pored ostalog, Đukanović.

Predsjednik Borda direktora Azmont Investmentsa Ahmet Erentok je kazao da su veoma počastvovani što mogu da ugoste Đukanovića, jer je na današnji dan prije sedam godina, potpisan sporazum sa crnogorskom Vladom za razvoj i izgradnju visoko luksuznog hotelskog kompleksa.

– Bili smo pozvani od predsjednika Đukanovića koji je u to vrijeme bio premijer, vjerovali smo njemu, vjerovali smo Crnoj Gori. On nas je ohrabrio te smo stoga počeli da radimo i danas prvi put spremni smo da otvorimo prvu fazu hotelskog kompleksa, istakao je on.

Erentok je najavio je da će u aprilu 2020. hotel biti spreman da primi prve goste.

Portonovi prije sedam godina i danas

Kada je 2012. godine kompanija Azmont Investments ušla na crnogorsko tržište, njena ugovorna obaveza bila je da u rizort uloži 52 miliona eura u prve četiri godine, odnosno 258 miliona eura za osam godina. Zaključno sa junom ove godine u razvoj Portonovog investitor je uložio 469 miliona eura, dok će ukupna investicija po završetku svih radova iznositi blizu milijardu eura, kazali su iz te kompanije. U svim segmentima projekta sada je angažovano u prosjeku 1.560 radnika.

Rizort se prostire na 26 hektara i sastoji od 1,8 kilometara eskluzivnog obalnog područja sa 214 rezidencija. Svjetski brendovi, kao što su prvi One&Only hotel u Evropi sa Espace Chenot Health Wellness Spa centrom, i D-Marinom kapaciteta 238 vezova i mogućnošću prijema brodova dužine do 120m, sastavni su dio Portonovi Rizort ponude. U okviru marine predviđen je i granični prelaz.

Portonovi naselje osmišljeno je u tradicionalnom mediteranskom stilu sa kombinacijom bokeške i venecijanske arhitekture, uz poštovanje crnogorske istorije, tradicije i kulture življenja i gradnje. Njegovim završetkom

39 Komentari

 1. A zašto nije svratio do bolnice u Meljinama. Možda bi i tu bio impresioniran kako doktori i sestre u nikakvim uslovima spašavaju živote.

 2. E, tjeraju sa puta… A pitate li kako je biti pjesak i sto vi vozaci radite i kako divljate? A vozila novskih tablica koliko hoces, a unutra po jedna osoba. Treba dobro da prigladni ovaj narod koliko je bijesan i bahat. I onda pricate da nema demokratije, a sto sve pisete o predsjedniku drzave i niko ne odgovara.

 3. Dosao gazda da obidje zdanje i vidi kad ce moci da raspolaze svojom imovinom koja se vodi na kumove, rodjake, sina, fantomske firme…
  Cijeli projekat je pokusaj kopije PORTA MONTENEGRA ali je znacajno losiji u svim segmentima a posebno menadzmentu.
  Ipak mi je drago da i Novi dobije nesto sto ce privuci goste da predju trajekt, plate nazalost 9e jer nema druge prihvatljivije opcije, i vide koliko kompletna infrastruktura zaostala.
  Nije sreca u jednom projektu vec u kompletnom okruzenju, a to svi vide.

 4. Kolika rotaciona svjetla i sirene i divljanje obezbjedjenja koje nije zadovoljno da se vozila zaustave kada prolazi predskednicka kolona nego ih silom na sramotu tjeraju sa puta i gdje se moze gdje se ne moze .

 5. Da li se pita, da li primjecuje, preśjednik kakva nam je infrastruktura, haloooo putevi katastrofa, granični prelazi nikakvi, pustili da bolnica Meljine bude na “izdisaju”., zaposleni ne mogu da prežive, u bankama ne mogu ostvariti svoja prava kao drugi..

  • Tesko je to vidjeti iz helikoptera, blindiranih zatamnjenih auta i luksuznih hotelskih soba! Te su mu stvari negdje dolje na zemlji!!!

 6. radim tu i znam koliko je sve fušerajski uradjeno, čim kiša padne curi u apartmane. jedna velika maska koja neće nikada zaživeti, operu se pare i ćao… još većina radnika su šiptari i turci…

  • Ti mi ga ne bi radio tu ni minut.Ni niđe drugo.Kako možeš biti toliki neprofesionalac?Ako ništa drugo ti “perači” ti davaju platu.A ako već hočeš da ukažeš na propuste imaš šefa,inspekcije policiju…A ni u kom slučaju da na ovaj način pluvaš po onom kod koga radiš.

  • A zasto ste fušeraj napravili? Tako su vam naredili…ti zli vlasnici?
   Ili ste na svoju ruku fušerisali jer nemate savjesti? Prihvatili ste posao i uslove koje su vam dali, ali za uzvrat niste pruzili adekvatnu uslugu?
   Ajte vi u penziju sto prije, od vas nema sreće.
   Mene bi bilo sramota da napisem to sto ste Vi napisali.

 7. Posebno imponuje sto je u obilazak bio sa predstavnicima lokalne samouprave.Oni su,kao i uvijek,izrazili zadovoljstvo sto nam je u goste dosao Predsjednik i sto uspjesno napreduje jedna od najvecih investicija u CG.Kako su plakali od srece nisu dozvolili da ih neko snimi jer ne bi dobro ispali.

 8. I mi smo impresionirani za sve lose sto je ucinio narodu Boke nije lako devastrati sve sto je ostalo od socijalizma.I bice nam tako sve dok svoju sudbinu ne uzmemo u svoje ruke a ne da Crna Gora upravlja i unistava nase resurse.

 9. Sreća da je haos u svijetu pa se niko neće pitati ko je ovdje prao, a ko omogućio pranje novca. U svakom slučaju i ja sam impresioniram sa svim zdanjima koja se grade u Crnu Goru i sve razmišljam kako će pokolenja iz Vrha Crne Gore jednog dana sve to privatizovati i staviti na doboš isto kao što su završili projekti koje je Josip Broz Tito za života omogućio da se ostvare. Nekada je bilo nezamislivo da hotelski kompleksi na Crnogorskom Primorju mogu doživjeti fijasko, ali Puleni Ekonomskog i Pravnog Univerziteta Crne Gore su ipak našli model kako da unište neuništivo.

 10. Kakav je narod 🐂🐃🐂
  Sreca da imamo ovakvoga Presednika koji je prepoznao potrebe 🐂🐂🐂
  Kako rece ono 🐂 iz Rasove..

 11. Pitam se koliko ima njegovih apartmana tu ? Strašna vam je ovo vijest što je on impresioniran. Jeste li ga pitali nešto za snimak i kovertu ili možda za kućicu od 2000 kvadrata , račun na kipru ? Ili možda da li ga je njegov drug Migo impresionirao ?

 12. Naravno da je impresioniran kad za 30 godina nije nista novo napravio… Samo zatvorio I unistio sve sto je mogao da unisti…I ne znam kakve on ima veze sa ulaganjem strane drzave koja od nase obale pravi tudji posjed…sta je Cg tu dobila…osim sto ce raditi omladina za 250e I ove starlete one imaju ipak vece tarife…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code