Početna Sport Dukić u Đenovi drugi u srebrnoj grupi

Dukić u Đenovi drugi u srebrnoj grupi

2

Crnogorski jedriličar Milivoj Dukić vratio se i Đenove kao drugoplasirani takmičar u srebrnoj grupi, odnosno 58. u generalnom plasmanu, u konkureciji 111 jedriličara u kategoriji Laser. Mladi talenetovani Ilija Marković iz Tivta regatu je završio na 90. mjestu.

Regata u Đenovi na Hempel seriji Svjetskog kupa bila je posljednja prilika za plasman u finale, koje je na programu početkom juna u Marseju. Naši laseraši, međutim, neće jedriti u Francuskoj.

Dukić je za Radio Jadran kazao da je finale propsutio jer je kasno startovao sezonu, pa nije jedrio u Japanu i Majamiju.

– Nisam zadovoljan postignutim u Đenovi, ali ovaj rezultat je za mene očekivan s obzirom da nisam u top formi i da je na ovom takmičenju preovladao veoma slab vjetar, što meni zbog fizičke konstitucije ne odgovara. Izvukao sam dobre pouke iz ovih takmičenja, a to je bio i osnovni cilj ove mini turneje – ističe on.

Najbolji laseraš u Đenovi bio je Mađar, Jonatan Vandai, Kipranin Pavos Konstides zauzeo je drugo mjesto, a treće Andrew Luis iz Trinidada i Tobaga.

2 Komentari

  1. I opet nema komentara kada je nesto dobro. Ovaj sjajni momak je jaci od nebrige drustva, oslonjen samo na ono koliko mu klub pruza, bez prave logistike koje imaju drugi takmicari. A opet je u samom vrhu. Bravo.

    • “Bravo”, nekada se govorilo “da crkne koza komsiji” a danas, “da crkne komsija pa da mu uzmem kozu”. Nemojte se cuditi sto nema komentara, najteza bolest je djelozija. Micu sve najbolje a u svijetu malo ko zna kako se zove ali svi vide ono “MNE” a to izgleda mnogim “Novljanima” smeta

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code