Dukić u Jeru na Svjetskom jedriličarskom kupu

Dukić u Jeru na Svjetskom jedriličarskom kupu

665
0
Podijeli

Crnogorski jedriličar, Novljanin Milivoj Dukuć boravi u francuskom gradu Jeru (Hyeres) na pripremama za Svjetski kup, koji počinje sjutra i završava se 30. aprila, kazao je Radiju Jadran direktor jedriličarskog kluba “Jugole Grakalić”, Predrag Vukčević.

– To je druga regata Svjetskog kupa u ovoj godini, koja se jedri po malo drugačijem modelu nego prethodnih godina. Nakon te i regate u Majamiju, prvih 25 jedrličara svijeta će izboriti plasman u finale u Santanderu u Španiji – kazao je Vukčević.

Picerija i restoran

Mićo Dukić je iskoristio minuli period za pripreme, koje je odradio sa dosta jedriličara iz cijelog svijeta. On je u Jer došao istog dana nakon splitske Olympic Week regate, koja je završena 16. aprila, na kojoj je naš Olimpijac zauzeo solidnu 6. poziciju.

Na regati u Jeru Dukić je učestvovao i 2015. godine kada je zauzeo 25. mjesto.

Regata u Jeru je posljednja regata Svjetskog kupa i jedina koja se jedri u Francuskoj. Grad Jer do sada je ugostio French Olympic Week regatu, a u 2013. godini Svjetska jedriličarka asocijacija dodjelila mu je prestižnu Sailing World Cup etiketu, potvrđujući mu time status sastavnog dijela svjetske jedriličarske regate.

Ovo takmičenje najveća je regatna manifestacija u Francuskoj i sastavni dio priprema za Olimpijske igre, a okuplja neke od najboljih svjetskih jedriličara.

Kada je riječ o regatama u našoj zemlji, sve ljubitelje jedrenja očekuje tradicionalna “EST 105 Libera 2017” od Barija do Herceg Novog, koja startuje 28. aprila u Bariju, a 29. aprila je u Herceg Novom. Nakon nje, 1. maja na programu je i regata Bar – Herceg Novi, pa regata Kup Herceg Novog, 2. maja, koja se jedri u akvatorijumu zaliva.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code