Početna Oko nas Kotor Duša violončela, Narek Haknazarian, na XVIII KotorArt Don Brankovim danima muzike

Duša violončela, Narek Haknazarian, na XVIII KotorArt Don Brankovim danima muzike

0

U Kotor, na XVIII KotorArt Don Brankove dane muzike, stiže 5. avgusta svjetski priznat violončelista, Narek Haknazarian /Narek Hakhnazaryan/, koji će prirediti koncert u Crkvi sv. Duha.

Rođen u porodici muzičara, školovanje je započeo u rodnom Jerevanu (Jermenija), a nastavio na Konzervatorijumu u Moskvi i Muzičkom konzervatorijumu Nove Engleske u Bostonu. Violončelo je učio i od čuvenog Mstislava Rostropoviča, čija ga je fondacija stipendirala.  Na međunarodnu scenu stupio je 2011. godine, kada je kao 22-godišnjak pobijedio na 14. Međunarodnom takmičenju „Čajkovski“.

“ Narek Haknazarian je izuzetan umjetnik, nevjerovatne energije i muzikalnosti, čiji solo resital na violončelu sa djelima J. S. Baha koji se vrlo rijetko čuje, svi sa nestrpljenjem očekujemo. Njegov koncert biće svojevrsna kulminacija cjelokupne Kotorske koncertne sezone koju od novembra do juna u našem gradu organizuju KotorArt i Muzička škola “Vida Matjan” i koja je ove godine posvećena upravo violončelu”- istakla je Sara Lakičević, PR Festivala.

Haknazarjan je svirao s najpoznatijim svjetskim orkestrima poput Londonskog, Čikaškog, Detroitskog, Novozelandskog simfonijskog orkestra, te Roterdamske, Seulske, Helsinške i Češke filharmonije, orkestara Teatra Marinski i milanske Skale. Ovo će biti njegovo prvo gostovanje u Crnoj Gori.

Ovogodišnji festival KotorArt Don Brankovi dani muzike realizovaće se pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i Ministarstva Kulture kao i uz pomoć brojnih sponzora, poput Luštice Bay, Coca Cole i dr.

Ograničen broj karata nalazi se u pretprodaji po sniženim cijenama! Mogu se nabaviti online preko www.gigstix.com ili fizički širom Crne Gore na odabranim Tobacco S Press kioscima. Detaljan pregled lokacija može se naći na www.gigstix.me

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code