Dušan Milošević i Jelena Tomašević pobjednici 4. Novskog duatlona

Dušan Milošević i Jelena Tomašević pobjednici 4. Novskog duatlona

2431
0
Podijeli

4. Novski duatlon, otvoreno prvenstvo Crne Gore u disciplini sprint duatlon održan je danas u Herceg Novom. Ova multisport disciplina se sastoji od 5 km trčanja, 20 km biciklizma i 2,5 km trčanja. Triatlon klub Herceg Novi se još jednom pokazao kao dobar domaćin i uspješan organizator.

Na 4. Novskom duatlonu učestvovalo je 27 takmičara iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Apsolutni pobjednici su Dušan Milošević iz triatlon kluba Podgorica u muškoj konkurenciji, sa rezultatom 1:01:34 i Jelena Tomašević iz triatlon kluba Herceg Novi, u ženskoj konkurenciji, sa rezultatom 1:16:12. koji su ujedno postali i državni prvaci Crne Gore.

Picerija i restoran

Pored njih zapažene rezultate su ostvarili i članovi Triatnlon kluba Herceg Novi Luka Čupić (apsolutno 2. mjesto u muškoj konkurenciji), Lidija Vukić (3. mjesto u konkurenciji žena), Nikola Bijelović (2.mjesto u kategoriji do 20 godina) kao i Goran Daničić (3. mjesto u kategoriji 30-39).

– Poslužilo nas je lijepo vrijeme i imali smo idealne uslove za održavanje trke. Najvažnije je da su svi takmičari uspješno završili trku i da nije bilo problema na biciklističkoj stazi iako nismo bili u mogućnosti da zatvorimo saobraćaj na toj dionici trke. A veliku zahvalnost za osiguranje na stazi dugujemo Upravi policije i komunalnoj policiji, kao i volonterima koji su obavili izvanredan posao – navode iz Triatlon kluba Herceg Novi.

Ove godine je nešto manji broj takmičara nego što je to bio slučaj ranijih godina.

– Više je razloga za to, a kao jedan od glavnih razloga su skupe startnine za trku. Na ovaj potez smo bili prinuđeni  jer je izostala finasijska pomoć opštine i Turističke organizacije. Trka je ipak održana uz pomoć naših prijatelja i sponzora, jer nismo htjeli da odustanemo od ove sportske manifestacije koja je već postala tradicionalna – poručuju iz kluba.

– Sama trka je izuzetno dobro organizovana, iako smo dosta samokritični, ovaj put možemo da kažemo da smo izvanredno uradili posao oko organizacije. Svi takmičari su zadovoljni i samim tim smatramo da smo položili još jedan ispit, dajući doprinos razvoju sportske kulture i duha na ovim prostorima.

Realizaciju 4. Novskog duatlona pomogli su sponozori: Lazure Marina & Hotel, Feroplet, konoba Portun, cvjećare Mimoza, Timicom, Škorpion, Katunjanin, Moto klub Đenka, Uprava policije PJ Herceg Novi, komunalna policija Herceg Novi, fotografi kao i veliki broj volontera njih preko 25 bez kojih ovaj događaj ne bi bio moguć.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code