Početna Društvo DUŠAN RADOVIĆ KRUŠO: AKO BUDE TREBALO DA RUŠIM NEKU VLAST, OTVORIĆU OPET...

DUŠAN RADOVIĆ KRUŠO: AKO BUDE TREBALO DA RUŠIM NEKU VLAST, OTVORIĆU OPET TV BOKU

0

Prošlo je deset dana otkako je komercijalna TV Boka, bez prethodnog obrazloženja gledaocima, bez zvaničnog saopštenja menadžmenta, prestala sa sopstvenom produkcijom programa.

Do objavljivanja ovog teksta nije ugašen signal i svo vrijeme, putem kablovskih operatera, TV Boka reprizira razne domaće i strane serije, ili stare emisije iz sopstvene produkcije, poput “Planete Boka”.
Do kada? Šta se desilo sa ovom mladom medijskom kućom? Ima li šanse da opet krene sa programom? U Novom kao da svi znaju odgovore na ta pitanja, a Radiju Jadran, ipak, odgovara vlasnik Dušan Radović Krušo.
„TV Boka je neprofitabilna. Pravi minus. Košta puno. Ja sam svim zaposlenima još na prvom sastanku rekao da ću da finansiram TV Boku jednu godinu. To je bilo u decembru 2013. godine, a u decembru 2014. sam to ponovio i rekao: svi oni koji neće da rade ne treba da rade, ja od njih to ne očekujem, kada ne dajem pare za plate. Neki su otišli, neki ostali. To je to”.
Po našim saznanjima, radnicima nije isplaćeno pet plata i mnogi se nadaju da će, ipak, doći do njih, jer su radili. No, Radović kaže da je to diskutabilna priča:
– Svima sam rekao u prošlom decembru – isplatiću još jednu platu januarsku, a ko neće da radi, ne mora da radi. Mislio sam da gasimo još u decembru, ali oni su rekli da će da rade, a sada traže od mene platu, što je problem – kaže Radović.
Najavljivana pompezno, kao nova zvijezda na medijskom nebu Crne Gore, sa velikim ambicijama da postane regionalna TV, da afirmiše Boku i njene vrijednosti u svijetu, a građanima bude vodilja, ispostavilo se – TV Boka je bila samo politički projekat.
– TV Boka je napravljena prije svega da smijenimo ovu vlast i da napravimo Izbor. To je bila ideja, ali sam očekivao da će poslovati na nuli. Rekao sam i da ću onda poslije godinu – pokloniti TV Boku zaposlenima. Ali nisu bili na nuli, nego u minisu 400 hiljada i nije realno da neko iz džepa to finansira – objašnjava Radović. On je pokušao i da se dogovori sa opštinama u Boki da finansiraju program, ali dogovor nije uspio.
– Nemam namjeru da više bacam pare, jer nemam odakle da ih bacam, a i da imam ne bi ih bacao. Oprema košta oko 300 hiljada eura. Biće u stečajnoj masi, vjerovatno će neko od toga i da nešto naplati.
Na pitanje je li spreman da opet uđe u sličan projekat, Radović je “s nokta”, uz osmjeh odgovorio:
– Ako bude trebalo da rušim neku vlast, da!”
Tako se razbila skupa igračka, kojom je 30-ak zaposlenih zabavljalo malo više od godinu narod, vjerujući da rade dobar i plaćen posao. Vlasnik je ostao bez para, ali je, ipak, ostvario politički cilj.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code