Dušan Radović Krušo: Stečaj je dobar za Bolnicu Meljine, grad i državu

Dušan Radović Krušo: Stečaj je dobar za Bolnicu Meljine, grad i državu

5938
27
Podijeli

dusko kruso 11Opština je još 4.jula blokirala račun Opšte privatne bolnice Meljine, jer postoje ozbiljna i relana dugovanja te ustanove prema lokalnoj samoupravi, kazao je u razgovoru za Radio Jadran, savjetnik predsjednice opštine i lider Izbora, Dušan Radović Krušo. On je kazao da je rješenje za Bolnicu stečaj, ali i pozvao ministra zdravlja da hitno reaguje.

– Opštini je dužna bolnica 1 milion i 700 hiljada eura, po osnovu poreza na nepokretnosti, građevinskih dozvola i poreza na promet – kazao je Radović.

Picerija i restoran

Na pitanje ko je i zašto u lokalnoj samoupravi pribjegao blokadi takve ustanove, pogotovo ako se zna da je samo sedam dana ranije delegacija Sindikata Bolnice  dobila podršku predsjednice Herceg Novog Nataše Aćimović i njenog savjetnika, Mladena Ivanovića, Radović kaže:

– Odluku je donijela Uprava prihoda, jer nenaplaćivanje poreza je krivično djelo. Neće niko da odgovara za ono za što nije kriv.

A  ko je naložio Upravi prihoda da blokira račun?

– To morate pitati Dragana Mračevića ko mu je naložio, nije sigurno predsjednica Opštine, a nije ni važno. Jer, situacija koja se desila dobra je za Bolnicu, za grad i za državu. Sada mora da se riješi njen status. Mi znamo kako, ali je na Vladi da povuče konkretne poteze – tvrdi Radaović.

images_slike_gradovi_hn_objekti_bolnica_Meljine2Vlada treba da raskine ugovor sa Atlas grupom i da Opština podstakne na stečaj Bolnicu Meljine, jer, prema riječima Radovića, iako zvuči grubo, stečaj daje šansu da se nešto popravi:

– Nemamo drugog načina sem stečaja u Bolnici Meljine i da istjeramo Kneževića iz Herceg Novog – dodaje naš sagovornik, uz Jadranovu opasku da nikada neka bolnica nije bila u stečaju i da je teško održati isti nivo zdravstvenih usluga, kao i ubjediti radnike i javnost da je stečaj izlazak iz nevolja.

– Stečaj zvuči grubo, ali njime treba da budu raščišćeni odnosi u Bolnici i Herceg Novom. Ali, ne može ovu situaciju da riješi Opština, nego ministar zdravlja. Pozivam njega i predsjednika i potpredsjednika Vlade da hitno rješavaju ovaj problem građana Herceg Novog – apeluje Radović.

On priznaje i ono što su već mnogi primjetili, da je osnovni problem Bolnice Meljine što je na atraktivnom mjestu, kao i da ima zainteresovanih investitora za tu lokaciju:

images_slike_gradovi_hn_objekti_bolnica_Meljine – Tako je. Knežević nije kupio Bolnicu da bi se njome bavio, već da bi prodao lokaciju. Opština ima potrebu za Bolnicom i stečaj daje novu šansu, jer za pola godine u njoj neće biti nikoga. Ugasiće se sama od sebe, a to je cilj Kneževića. Zato je sada minut do 12 da se problem riješi, a to može Vlada, ako hoće – ističe Radović.

On podržava radnike u štrajku upozorenja i uvjeren je da će Herceg Novi ostati bez Bolnice za mjesec ukoliko se ne nađe rješenje.

Upitan, na kraju, da li postoji konsenzus između DPS-a i Izbora  oko Bolnice, on je kazao:

– Nadam se da postoji, ali DPS-u se nikada ne zna – odgovorio je Radović.

27 Komentari

 1. Ovo što nam Krušo priča je samo njegova priča,sastavljao je priču u kafani,jer nema kancelariju i niko kod njega ne može da pođe.Ali,u pravu je u jednom dijelu,pokušava da objasni nešto politički,ništa za to.Dobar je on.

 2. A mogu li se gradjani dogovoriti da izadju na ulicu u znak podrske zaposlenima u bolnici? Moze li se Ikakvi vid otpora pruziti? Dobro je I odavno receno – narode snago,narode stoko…. sve je crklo u ovaj grad a Niko trepnuo nije… svi su zauzeti sezonom – al sezona ce brzo proci a bojim se isto tako ce brzo nestati I bolnica Meljine

 3. Bolje bi bilo da povedete racuna o stecajevima u Visim firmama, a Drzavu Crnu Gore I Grad ostavite na miru, jer niti ste ih, na srecu, Vi stvarali pa ih necete ni ukidati.

 4. Majke mi ovaj narod nije normalan, izgleda da ste ssvi zaboravili ko nas je doveo u ovu situaciju! Pa znate ko je? Tajna koalicija DPS i ostatka opozicije koja se samo tako zove, oni su sve nagrdili i sada pustite Dusana da radi. Nesposobnjakovicima je sce tesko a i nemaju ideju kako da spasu nesto nego samo da popune dzepove. Pustite tog covjeka da radi pa da vidimo rezultat. Ovo blacenje jednog lika koji je zaposlio vise novljana nego svi ovdje zajedno, a i zaposlio ih je kod sebe a ne kao ostali zaposljavali rodjake na budzet. I da li ste zaboravili kome je sve pomogao? Ko je od Vas takav jos? NIKO. Jadno je lajati o njemu sakriveno ili iza ledja a ovamo kada ga sretnete tapsete ga po ramenu. Pih. Toliko o Vama. A tebi Dusane svaka cast i samo naprijed ne osvrci se na male miseve. Vazda su pascad na vuka lajala

 5. Evo sve ste prodali, cijeli grad je u stečaju. Kad završite s Mamulom, Bolnicom, Brodogradilištem, Institutom… onda još koju tvrđavu, pa prodajte škole i vrtiće, na dobrim su lokacijama, biće zainteresovanih, mogu stanovi za prodaju da se naprave. Ništa ne treba ostaviti Novljanima, ništa niste ni ispunili od ispraznih obećanja u žaru predizborne kampanje.

 6. kako dps mudro ćuti-ni po babu ni po strićevima,.kao oni se ne pitaju.a sve je ovo njihovo maslo.jadan li smo mi narod kada sve ovo mirno posmatramo.ama ljudi sve nam uzeše,jeli u nama ostalo iša ljudskog da se pobunimo,da spasimo bar nešto ,što nam preci ostaviše.

 7. Osjecam takvo gadjenje nakon procitanog teksta, da jednostavno ne znam sto da kazem a da bude smisleno.
  Za ovih par godina otkako se ovaj … covjek…. pojavljuje u medijama sa stilski ugladjenim pricama i objasnjenjima – desile su se mnoge neugladjene stvari u ovom gradu (Mamula, Brodogradiliste, Free Kick Master, Institut (sticajem okolnosti se iscupao, vidimo do kada), Suncane skale, dobar/los/zao TO, vrtic na Savini, skola na Savini, bolnica Meljine, novo rukovodstvo (P:) u Domu zdravlja, one proslogodisnje restrikcije i zuta voda iz slavina (od sjecanja me jos jeza hvata), konstantni kvarovi na vodovodnoj mrezi (pamtim 24-satnu restrikciju jako skoro, mada u Vodovodu izgleda imaju amneziju), pa onda tuneli kroz Zeleniku, podvodni tuneli, skijalista, specijalni liftovi od Skvera ili kako vec, pa Autobuska u Meljinama, pa TV Boka, pa kanalizacija kao zidanje Skadra, pa Kanli Kula koja cas pada a cas ne pada…..). I nista, uvijek mi je milo procitati ovako ugladjene i elokventne govornike, sto da kazem, ne valja se zamjerat. 🙁
  E moj jadni i zalosni grade, poslije one Cementare kad si se posljednji put bunio – uspjeli su da ti ubiju duh. Neka zatvaraju, nek sve nose, kad su ti duh slomili vise nije ni bitno.

 8. Cilj mu je da bolnice vise tu nema, sto bi se pokretanjem stecaja ostvarilo. Ali ovakvog ‘covjeka’ svi postuju a zdravstvene radnike ponizavaju!

 9. Гласали сте за овог тројанског коња режима,сад патите.Остаћете и без гаћа а не болница.

 10. građani treba da štrajkuju! Ovo je krucijalno pitanje za nas, nije samo za radnike bolnice, mada je njima agonija bez plata, još da gledaju raspad ustanove i svoje budućnosti

Ostavite komentar

*

code