Dušan Radović Krušo: Stopirani radovi na kolektoru u Zelenici, biće i duž...

Dušan Radović Krušo: Stopirani radovi na kolektoru u Zelenici, biće i duž rivijere

16
Podijeli

Polaganje kolektorskih cijevi u hercegnovskoj opštini privodi se kraju poslije skoro 4 godine.
radovi zelenika 100616Preostalo je još da se ugradi 85 m cijevi u Zelenici i 25 m u Đenovićima. Međutim taj dio posla biće obavljen nakon sezone, tvrde za Radio Jadran, savjetnik predsjednice Opštine za investicije, Dušan Radović Krušo, kao i direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture Milorad Velaš.

radovi baosici 100616Međutim, izvođač radova, turska firma Ćeltikćoglu, juče je krenula sa polaganjem cijevi u Zelenici, pa je u tome je spriječena. Jer, od 15. juna stupa na snagu zabrana izvođenja građevinskih radova, podsjeća Velaš:

Picerija i restoran

“U ime investitora, Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, poslao sam juče  instrukciju nadzornoj firmi Dahlemu da se do 15. juna sve mora završiti, ili ne počinjati novi posao. S obzirom da  nema šanse da se do tada okonča posao u Zelenici, radovi su obustavljeni”, kaže Velaš.

Savjetnik predsjednice za investicije, Dušan Radović Krušo, koji je i sam bio na mjestu izvođenja radova u Zelenici, dodaje:

dusan radovic rj 6“Razgovarao sam sa nadležnima iz Milleniuma da ne počinju kopanje, jer sada za tim nema potrebe a ugrozilo bi sezonu,treba da nastave u septembru ili oktobru, a ne sada”, kaže Radović.

Riječ je o dionici od 85 m od kafe bara Ćakula, uz potok Opačica, do pumpne stanice Zelenika, gdje treba da se napravi gravitacioni glavni kolektor. Osim nje, ostalo je da se uradi još pokrivna ploča na pumpnoj stanici u Đenovićima kod plivališta, kao i 24 m od Baošića do te pumpne stanice, navodi Velaš:

radovi baosici 100616 2“Ostali kolektori, glavni od Bijele do Meljina i na Šetalištu su završeni. Treba još da se položi oko 110 m cijevi, ali to će se vjerovatno raditi u oktobru”.

mitar krivokapic 2Mještani Baošića upozorili su da će od ponedjeljka obustaviti sve radove, ako to ne učini izvođač, jer gosti su već stigli, a rivijera je razrovana. Ogorčeni su mještani i turisti, vlasnici lokala. Na trasi je svakodnevno predsjednik MZ Baošići Mitar Krivokapić koji nam kaže da neće odustati od zaustavljanja mašina, ako izvođač u ponedjeljak bude nastavio kopanje. Dolazi u obzir samo da preduzeče „Carininvest“ nastavi sa asfaltiranjem.

Ostalo je da se postavi 200 m vodovodnih cijevi i asfaltiranje, ali i  Dušan Radović kaže da to neće moći u nedogled:

“Ako radnici postave cijevi  do ponedjeljka – postavili su, ako ne, mi svakako u ponedjeljak krećemo sa asfaltiranjem”, tvrdi Radović.

Sa ovakvim stavom saglasan je i Velaš, koji kaže da će radovi u Baošićima potrajati tokom vikenda koliko se bude moglo raditi, a da od ponedjeljka kreće asfaltiranje. Od jeseni bi trebalo da krene i spajanje na sekundarnu i tercijalnu mrežu, te bi do kraja godine čitav porjekat bio i konačno završen:

radovi baosici 100616 3“Osim toga, trebalo bi da se radi kanalizacija i izvođenje priključnih šahtova van trupa puta, asfaltiranje habajućeg sloja i vraćanje dionica u prvobitno stanje. Nadam se da bi o kraja godine sve moglo biti gotovo”, kazao je Velaš.

Sa druge strane, Radović ne krije razočaranje što se realizacija projekta rastegla  4 godine, jer, da je bilo volje kod izvođača i podizvođača, čitav projekat je već mogao biti završen:

“Imam utisak da oni neće da završe ovaj projekat. Jednostavno neće. Da su htjeli završili bi ga ove godine, jer imali su dosta vremena i dosta lijepog vremena. Šta je to – ne znam. Da je ovo moj lični projekat, ja bih rekao “’ajte vi momci kući, pa ćemo na Sud, a ovo će da završi neko drugi”. To naravno nije stav ni Opštine niti Vlade, zaključio je Radović.

16 Komentari

  1. Ludih i naivnih koliko hoćeš. Ali ne u vlasti. Ne znam samo šta će sa onolikim septičkim iznad magistrale. Koja bi to bujica bila kad se to sjuri do mora.

  2. E Radovicu, Radovicu šta politika i interes može da napravi od covjeka, koji je nekad bio prepoznatljiv kao human covjek, biznismen,nosilac crkvenog ordena,a danas sve suprotno od toga.

  3. Ako ovi postave cjevi do ponedeljka,postave,ovi ce asfaltirati i onda ce ovi ponovo kopati u septembru,pa ce ovi opet asfaltarati,pa ce ovi kopati i sve tako dok se ne patentira vazdusna linija za kolektor.Jbt ko izvrsi kolektivnu lobotomiju?

  4. Suvišna priča a radnici milenijuma su htjeli da idu kući i da stopiraju radove 15 maja te im ista opština nije dala jer su i tako bili ostali bez goriva i materijala.To oni pričaju javno,e sad da vidimo đe smo mi.

  5. DJE SU DUSKU KRUSU OBECANJA KOJA JE LIJEPO PRICAO PRED IZBORE,STA JE OD OBECANOG LIJEPOG PRICANJA URADIO ZA HERCEG-NOVI,A NAROD JE VJEROVAO,E DJE SMO MI NOVLJANI OPET CUTIMO….JEDINO DPS ZELI DA RADI ALI IZBOR SVE STO JE DOBRO STOPIRA,DOKLE VISE?

  6. Zasto je Komunalna policija podnijela prijavu ptotiv nepoznstih lica koja su ssdila masline kod Doma u Bsosicima. Pa i radio Jadran je javljso da je sadio doticni Mitar Krivokspic predsednik Nase MZ.

  7. Ovako treba da objasni sve što se radi neuspješno u gradu i ima puno tema gdje bi trebalo da da izjavu. Jedna od njih je koliko će nas koštati kandidatura za Evropsku prestonicu kulture? Herceg Novi može da ima prestižnu titulu Evropske prestonice kulture isto koliko i bilo koji grad iz ruralnog dijela Crne Gore.

  8. Cuo Dusko da Milo dolazi pa se opet medijski aktivirao ne bi li ga premijer pozvao na sastanak…Pozvat ce ga Milo ali u limburgu mjesecu … Pakuj se polako !

Ostavite komentar

*

code