Početna Društvo Duško Marković: Set mjera Vlade za kvalitetniji život radnika

Duško Marković: Set mjera Vlade za kvalitetniji život radnika

12

Svim zaposlenima premijer Duško Marković čestitao je u ime Vlade i svoje lično, 1. maj – Međunarodni praznik rada, navodeći da na ovaj dan dijeli sa njima zadovoljstvo što u odnosu na početak mandata Vlade, danas imamo oko 15 hiljada više zaposlenih u Crnoj Gori.

– Cijeli set mjera za unapređenje položaja radnika – poput izmjene radnog vremena u javnoj upravi, uvođenja slobodne nedjelje u sektoru trgovine i povećanja minimalne zarade za 15 odsto, sa smanjenjem poreskog opterećenja rada, pozitivno će uticati na kvalitet života skoro stotine hiljada zaposlenih i njihovih porodica. Usljed snažnog ekonomskog rasta tokom prethodne dvije godine, porastao je i bruto domaći proizvod po glavi stanovnika. Prosječna zarada je nominalno povećana, a prema zvaničnim podacima stopa nezaposlenosti žena u 2018. godini bila je na najnižem nivou od obnove nezavisnosti – navodi se prvomajskoj poruci Markovića.

Picerija i restoran

Predsjednik Vlade je zadovoljan činjenicom da su uspjesi koje su postigli u prethodnom periodu, došli kao rezultat dijaloga sa zaposlenima, sindikatima i privredom, koji nastavljaju u zajedničkom interesu.

– U uvjerenju da ćemo udruženi nastaviti da unapređujemo položaj zaposlenih, snažeći građanina i porodicu kao osnovu zdravog i bogatog društva, još jednom vam čestitam Međunarodni praznik rada – naveo je Marković.

12 Komentari

 1. Vjerovatno je jedinstveni slučaj u svijetu da je neka vlast zabranila Prvomajsku povorku kao ova naša. Pa gdje će radnici protestovati ako neće ispred zgrade Vlade? Neće valjda pred mojim penzionerskim vratima!

 2. hahaahahhahahaahahahahahhaahhahahah a kome je ovaj premijer ? Ovo samo ođe ima u državama đe jedrenjak za vežbu mornarice prevozi belo 😀 Kaka je ovo komedija

  3
  1
 3. A ko vas sto pita gradjani moji, tapsite i glava dolje! Ko se moze snaci bogu hvala, ko ne moze neka razmislja o Markovicevim kombinacijama! To vam je istina, ko se ne slaze sa ovim, nema mozga, tačka.

 4. MOJ PREMIJERU KOJI RADNOCI KOJA EKONOMIJA MI SMO DNO DNA .JEFTINA RADNA SNAGA DOSLI SMI NA NIVO MADAGASKARA NA TRZISTU RADA .TOTALNO RAZBIJENI NEPISMENI I NESKOLVANI U SMISLU ZNANJA.UKOPALI SU NAS MEGA TREND I OSTALI FAKULTETI I SVE SKOLE KOJE SE KUPUJU ZATO NAM I NE PRIZNAJU NIJEDNU DIPLOMU VANI ..POZDRAV SA DALEKOG ISTOKA TOLIKO NAM DOBRO IDE DA SAM OVAMO MORAO UTECI.

  16
  1
 5. Hvala gospodinu Radijatoru, na velikoj i nesebicnoj pomoci, radnickoj klasi. Evo,ne znam sta cu sa parama: ocu li sto da pojedem ili da platim dio racuna? Oboje ne mogu..
  Nemoj nam vise pomagaat.

  24
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code