Početna Sport Dva dana Big game fishinga dvije tune

Dva dana Big game fishinga dvije tune

2

Posljednji je, treći dan VII Big game fishinga u Herceg Novom i 18 brodova s posadama isplovili su na otvoreno more kako bi konačno “tuna zagrizla”. Jer, opet je juče iz mora izvađena samo jedna ulovljena tuna, zahvaljujući umjeću i sreći ekipe “Eurocons group” u sastavu: Darko Đurić, Goran Đurić, Dragan Mitrašinović, Pera Todorović.

Riba, teška 37.4 kilograma, ulovljena je oko 15.50, a na brod je izvučena u 16.50h.

Bila su prijavljena još dva udarca, ali je ulovljen pas koji se na ovom takmičenju ne boduje.

Među ribolovcima je dosta s iskustvom, znanjem i vještinom koju su pokazali na domaćim i stranim takmičenjima, ali i onih koji prvi put idu u lov na tune, kojih je posljednjih godina više u Jadranu.

Kažu da je Kvarner omiljeno područje najvećih jadranskih tuna, ali ima ih dosta i u crnoorskim vodama, samo ih nije lako uloviti, pričaju takmičari željni uzbuđenja i doživljaja, kad vide ribu na štapu, pa onda kada se s njom bore dok je ne izvuku.

Uz velike danas će se oprobati i mali ribolovci, koji će od 10 do 13 časova učestvovati na “Little game fishing”- takmičenju za uzrast od sedam do četrnaest godina. Organizovan je brod za djecu do Rosa gdje će mališani ribati. Obezbijeđene su udice, njeske, isnstruktori, marenda i osvježenje.

Na Škveru će večeras biti ozvaničen kraj trodnevnog takmičenja, uz vaganje ulova, proglašenje pobjednika, večeru za učesnike i prolaznike, zabavu uz Gradsku muziku, mažoretke i hercegnovski duo Low Voltage.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code