Početna Sport Dva druga i dva treća mjesta za novske jedriličare

Dva druga i dva treća mjesta za novske jedriličare

0

Jedriličari JK Jugole Grakalić Milivoj Dukić, Robert Moris i Jana Jakšić osvojili su dva druga i dva treća mjesta u klasama Laser ILCA na Otvorenom prvenstvu Crne Gore u jedrenju u klasi ILCA, koje je od 4. do 6. juna održano na regatnom polju Luštica Bay-a. Takmičenje koje je okupilo jedriličare iz Hrvatske, Srbije, Francuske, Italije, Poljske, Švajcarske i Crne Gore, organizovao je Jedriličarski klub Delfin iz Tivta i Crnogorski jedriličarski savez, uz podršku Opštine Tivat i Luštice Bay.

Foto: JK Delfin

Jedriličari su takmičenje iskoristili kao svojevrstan test za Evropsko prvenstvo u olimpijskoj klasi ILCA za jedriličare do 21 godine, koje će biti organizovano od 9. do 16. juna na istom regatnom polju u istom domaćinstvu i organizaciji, saopšteno je iz JK Delfin.

“Veliki broj jedriličara u klasama Laser – ILCA 7, ILCA 6, ILCA 4, po maestralu jačine od 10 do 14 čvorova, odjedrili su dvije regate. Drugog dana, vrijeme, odnosno vjetar nije bio naklonjen jedriličarima i organizatorima, ali je i pored toga uspješno odjedrena jedna regata, po vjetru jačine od četiri do šest čvorova. Treći dan takmičenja nije bio u skladu sa očekivanjima takmičara, jer vjetra nije bilo, pa su rezultati poslije dva više nego uzbudljiva dana nadmetanja, ostali i zvanični rezultati Otvorenog prvenstva Crne Gore”, objašnjavaju u klubu.

Ono što kako kažu može da raduje sve ljubitelje jedrenja u Crnoj Gori i regiona je činjenica da su mladi jedriličari i jedriličarke pokazali ogroman potencijal, veliku perspektivu, a sve medalje su kada je riječ o “open” dijelu takmičenja, ostale u regionu.

Najboljim jedriličarima nagrade su uručili menadžerka korporativnih komunikacija i CSR Luštica Bay Maša Radulović i supervizor Marine Luštica Bay, Dejan Deković.

Domaćini i organizatori nastavljaju punim jedrima naprijed. Slijedi prvenstvo Evrope u olimpijskoj klasi ILCA za jedriličare do 21 godine, na kojem će ugled regiona braniti takmičari iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, u konkurenciji ukupno 29 zemalja.

Konkurencija će biti izuzetno jaka, slijedi spektakl na moru na regatnom polju u zalivu Trašte i velike borbe od 9. do 16. juna, kao i nada, da će neko od jedriličara iz regiona uspjeti da se izbori za mjesto i na Evropskom pobjedničkom postolju.

ILCA 7 prvenstvo Crne Gore

1. Ilija Marković, JK Delfin Tivat
2. Milivoj Dukić, JK Jugole Grakalić Herceg Novi
3. Stefan Anđelić, JK Delfin Tivat

ILCA 6 prvenstvo Crne Gore

1. Nikola Golubović, JK Delfin Tivat
2. Robert Moris, JK Jugole Grakalić Herceg Novi
3. Jana Jakšić, JK Jugole Grakalić Herceg Novi

ILCA 4 prvenstvo Crne Gore

1. Pavle Musić, JK Delfin Tivat
2. Andrija Marković, JK Delfin Tivat
3. Petar Klakor, JK Delfin Tivat

ILCA 4 prvenstvo Crne Gore jedriličarke

1. Romina Racković, JK Lahor Kotor
2. Nina Strahinja, JK Lahor Kotor
3. Helena Dabetić, JK Lahor Kotor

ILCA 7 Open

1. Dominik Perković, JK Labud Split
2. Ilija Marković, JK Delfin Tivat
3. Milivoj Dukić, JK Jugole Grakalić Herceg Novi

ILCA 6 Open

1. Nikola Golubović, JK Delfin Tivat
2. Ana Jovanović, AJK Beograd
3. Robert Moris, JK Jugole Grakalić Herceg Novi

ILCA 4 Open

1. Jere Bakotić, JK Split
2. Pavle Musić, JK Delfin Tivat
3.Andrija Marković, JK Delfin Tivat

ILCA 4 Open jedriličarke

1. Romina Racković, JK Lahor Kotor
2. Nora Gotovac, JK Split
3. Aurora Palko, JK Split

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code