Početna Kultura Dva koncerta KIC POP HOR-a na primorju

Dva koncerta KIC POP HOR-a na primorju

0

Jedinstveni novoosnovani KIC POP HOR, nakon natupa u KIC-u “Budo Tomović” u Podgorici, održaće dva koncerta na otvorenom na crnogorskom primorju. Prvi je zakazan za četvrtak, 27. jula na sceni između crkava u budvanskom Starom gradu od 21:30h, a drugi 1. avgusta, ispred katedrale Sv. Tripuna u Kotoru, od 22h, oba pod dirigentskom palicom prof. Saše Barjakarovića.

Koncert KIC POP HOR-a u Budvi, u organizaciji TO Budva, je poklon Budvanima i brojnim gostima  ove turističke organizacije, JU Grad teatara i JU Muzeji i galerije.

Picerija i restoran

U Kotoru će koncertom KIC POP HOR-a otpočeti 16. Internacionalni kotorski ljetnji karneval.

Na predstojeća dva koncerta nastupiće oko 40 članova i članica hora, a tokom 90 minuta koncerta – muzičkog vremeplova od 50-tih godina prošlog vijeka do danas, izvešće oko 20 domaćih i svjetskih pop – rok hitova.

Amaterski KIC POP HOR nastupa u pratnji benda u kojem su profesionalni muzičari: Enes Tahirović (klavir), Ivan Tomas (bas gitara), Martin Đorđević (bubnjevi), Dejan Ljujić (električna gitara) i Stefan Pavićević (saksofon). Voditeljka programa biće Dušica Vugdelić, inače članica hora.

Gosti koncerta i u Budvi i Kotoru biće talentovani mladi solista Nemanja Petrović, a u Kotoru i Stevan Tomašević.

Podsjećanja radi, KIC POP HOR nastao je u Podgorici kao spontani građanski projekat, okupivši istinske zaljubljenike u muziku i pjevanje, raznih profesija i generacija, dobivši kako kreativnu i organizacionu podršku JU KIC “Budo Tomović”, tako i logističku Nevladinog udruženja “Kutak’’.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code