DVA LICA UHAPŠENA ZBOG POSREDOVANJA U PROSTITUCIJI

DVA LICA UHAPŠENA ZBOG POSREDOVANJA U PROSTITUCIJI

150
0
Podijeli

uprava policije logoSlužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su kasno sinoć, u zajedničkoj aktivnosti sa Centrom bezbjednosti Herceg Novi, realizovali policijsku akciju koja je trajala više mjeseci, pod nazivom „Porto”.
U okviru akcije lišena su slobode dva lica, M.K. (55) i S.M. (52) iz Kotora, zbog sumnje da su počinili krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije. Sumnja se da su M.K. i S.M. u dužem periodu, a posebno za vrijeme trajanja ljetnje turističke sezone, podsticali na prostituciju više ženskih osoba, odnosno organizovali pružanje seksualnih usluga uz novčanu nadoknadu.
Oni su, kako se sumnja, krivično djelo počinili na način što su ugovarali sa našim i stranim državljanima pružanje seksualnih usluga na jahtama, drugim plovilima, hotelima i privatnom smještaju u Tivtu, Herceg Novom, Kotoru, Budvi i Podgorici.
Sve djevojke za koje se sumnja da su pružale seksualne usluge su identifikovane i od njih su uzete izjave sa kojima je upoznat Osnovni državni tužilac u Kotoru. Takođe su identifikovana i lica koja su, kako se sumnja, koristila seksualne usluge i od njih će biti uzete izjave.
Osumnjičeni M.K. i S.M. su, nakon kriminalističke obrade, uz krivičnu prijavu predati nadležnom tužiocu, koji im je donio rješenje o zadržavanju – saopštavaju iz Uprave policije.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code