Početna Društvo Dva požara u zaleđu Novog

Dva požara u zaleđu Novog

3

Neobično, ali dva požara na istom, u malom vremenskom razmaku, izbila su danas iza 17 sati u zaleđu Herceg Novog.

Prvi požar Službi zaštite i spasavanja dojavljen je u 17.20 na putu prema Žlijebima. Prema riječima vođe smjene, Miloša Matovića, odmah je izašlo dvoje vozila i sedam vatrogasaca, kao i pripadnici DVD Bijela. Gorjelo je nisko rastinje. Vatra je ugašena u 18.40.

Drugi požar dojavljen je u 19:10h ispod Petrove glavice ( iza kamenoloma na Kamenom). Na intervenciju su opet izašla dva vozila, Službe zaštite i spasavanja i DVD Bijela, sa šest pripadnika.

-Nije bilo velike štete, ali je bilo otežano gašenje zbog nepristupačnog terena ispod Žlijeba. Uspjeli smo sa naprtnjačama i sa kolegama iz DVD Bijela da saniramo vatrenu stihiju – kaže Matović.

Požare je mogao izazvati samo neko nepažnjom. O njima je obaviještena hercegnovska policija, koja je takođe izašla na teren.

Iz Službe zaštite i spasavanja mole građane​ da​ poštuju​ opštinsku odluku o paljenju vatre na otvorenom 1. i 15. u mjesecu​, kao i za dane vikenda, uz prethodnu najavu na broj 123.

Ovih dana iz Službe su dodatno angažovani i na svakodnevnoj dezinfekciji ulica, što je dio preventivnih mjera u sprječavanju širenja korona virusa.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code