Početna Društvo Dva velika jubileja: Ne propustite najveću smotru mažoretki i defile Gradske muzike

Dva velika jubileja: Ne propustite najveću smotru mažoretki i defile Gradske muzike

2
Ansambl hercegnovskih mažoretki, predvođen kapelnicom Gradske muzike, Valentinom Kulinović, položio je jutros cvijeće i obišao vječne kuće Petra i Mata Vučetića na Dubravi, dvojice Novljana koji su među najzaslužnijima za rad ansambla mažoretki i Gradske muzike.
Foto: Fb gradska muzika i mazoretke

Na taj način simbolično je počelo obilježavanje dva velika jubileja – 135 godina Gradske muzike i 50 godina postojanja i rada ansambla mažoretki. Program proslave biće upriličen večeras i sjutra veče.

Za večeras je najavljen svečani defile oba ansambla, od 20 h. U defileu će, prema sadašnjim najavama, učestvovati oko stotinjak mažoretki., mada se broj konstantno mijenja. Osim članica aktuelne postavke, poziv za učešće upućen je svim mažoretkama počev od prve postavke 1971. Godine. Uz njihov nastup, najavljeno je učešće Viteškog društva Sv. Stefan i trombonjera.

Ruta defilea naknadno je izmijenjena, pa će defile startovati sa glavnog gradskog trga a završiti na platotu kod Opštine.

Za sjutra veče (nedjelja, 22. avgust ) na tvrđavi Forte Mare od 20 h počeće foto izložba i kulturno umjetnički program posvećen predsjednicima i dobrotvorima društva.

Specijalna gošća biće prijateljica Gradske muzike, prvakinja opere SNP Novi Sad, Jelena Končar.

Organizatori, suorganizatori i pokrovitelji programa su: Opština Herceg Novi, TO Herceg Novi, JUK Herceg Fest, Vodovod i kanalizacija doo, Biro KONTO, NVO Udruženje žena Fešta Baošići, NVO Bonaca Zelenika i KUD Ilija Kišić Zelenika.

2 Komentari

  1. Lijep gest za ljude koji su dio života posvetili kulturi grada pod Orijenom. Takođe bi lijepo bilo da i Đenovčani urade nešto slično u čast sjećanja na Neđeljka Miloševića, koji je više od pedest godina bio kapelnik Mjesne muzike Đenović.

    17

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code