Početna Društvo DVIJE AKCIJE SPAŠAVANJA NA MORU

DVIJE AKCIJE SPAŠAVANJA NA MORU

0

Mamula1Pripadnici granične pomorske policije Herceg Novi su, juče u ranim jutarnjim satima, u blizini ostrva Mamula, spasili pet stranih državljana koji su bili na moru – saopštila je Uprava policije.
Službenici Stanice granične pomorske policije Herceg Novi su realizovali akciju spašavanja četiri državljana Poljske i jednog državljanina Republike Hrvatske koji su se nalazili na gliseru koji je plovio pod zastavom Holandije, a sa kojeg je prethodno paljenjem baklje upućen poziv za pomoć” – kaže se u saopštenju. Gliser, kojim je upravljao poljski državljanin Z.M.P. (30), tokom plovidbe je ostao bez goriva, a usljed loših vremenskih uslova postojala je opasnost za njihovu bezbjednost.
„Pripadnici granične pomorske policije Herceg Novi su bezbjedno transportovali posadu plovila, dok je plovilo dotegljeno do Luke Zelenika”, istakli su iz policije.
Juče su službenici Odjeljenja granične bezbjednosti pomorske policije izveli još jednu akciju spašavanja u akvatorijumu Jadranskog mora.
Naime, granična pomorska policija Bar juče je obaviještena da se na plaži Jaz, ispod galerije, nalazi jedno lice kojem je pozlilo i kojem je potrebna hitna medicinska pomoć.
„Odmah po primljenom obavještenju službenici Jedinice patrolnih čamaca Budva – Stanice granične pomorske policije Bar su službenim plovilom sa medicinskom ekipom Doma zdravlja Budva isplovili na pomenutu lokaciju gdje su zatekli poljskog državljanina M.V. (62) kojem je bila neophodna medicinska pomoć”, istakli su iz Uprave policije.
M.V. je ukrcan na službeno policijsko vozilo i odmah prevezen do gradske luke Budva, nakon čega je vozilom Hitne medicinske pomoći transportovan u Dom zdravlja u Budvi, radi dalje hospitalizacije

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code