Početna Društvo DVIJE GODINE ŠTAMPARIJE „NAŠA ID KARTICA“

DVIJE GODINE ŠTAMPARIJE „NAŠA ID KARTICA“

0

Nova_sansa_2Dvije godine od otvaranja štamparije „Naša ID kartica“ šestoro zaposlenih mladih ljudi sa hendikepom, postali su korisni i zadovoljni članovi društva. Rade i zarađuju, na radost njihovih roditelja okupljenih u NVO „Nova  šansa u Novom“, koja je inicijator i drugih projekata korisnih za ovu populaciju. Njihova primjena počela je širom Crne Gore, čulo se na svečanosti.

Direktorka Vesna Odalović je podsjetila da su uz partnerstvo resornog Ministrstva, Zavoda za zapošljavanje – koje finasira zarade zaposlenih, te opštine Herceg Novi, koja je obezbijedila prostorije i logistiku Centra za socijalni rad, organizovali štampariju koja ima sve više posla.

– Mnoge institucije i organizacije u Herceg Novom koriste naše usluge, što potvrđuje da imamo budućnost – navodi Odalovićka.

Nova_sansa_3Donatori, privrednici, institucije – svi su stali uz dobru ideju da se  iskoriste očuvani potencijali mladih sa teškoćama u razvoju i da im se pruži šansa da se dokažu. Jedan od njih Željko Đaković, koji u štampariji radi pripremu grafičkog dizajna, sjeća se da je u početku bilo teško, ali da su sada dorasli svakom zahtjevu klijenata.

Projekat su pokrenuli, osmislili i podržali roditelji ove djece – i to je dobra praksa koju počinju da primjenjuju i u drugim sredinama. Zato je ova NVO dobila specijalnu nagradu Zajednice opština i OSC-a.          Roditelji okupljeni u NVO „Nova šansa u Novom“ pokrenuli su još jedan projekat – Asistent u nastavi, koji se sve više primjenjuje u školama u Crnoj Gori.

– Uz pomoć tako angažovanih nastavnika, djeca sa problemima u razvoju mogu pratiti nastavu u redovnom školskom sistemu – kaže članica i direktorka Centra za socijalni rad, Vukica Novaković.Nova_sansa

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code