Dvije morske pijavice na ulazu u zaliv Boke

Dvije morske pijavice na ulazu u zaliv Boke

10
Podijeli

Jako nevrijeme praćeno grmljavinom, pljuskovima i gradom zahvatilo je Herceg Novi nešto prije 10 časova, pa su nestabilne atmosferske prilike  izazvale dvije morske pijavicu na ulazu u zaliv.

“Lomljive“ cijevi pijavica ljevkastog oblika, od oblaka do morske površine, nekoliko metara visine, promjera dvadesetak metara, kretale su se morem i nijesu prešle na kopno. Po svemu sudeći ni plovila nije bilo u tom trenutrklu u moru.

Picerija i restoran

Jer, u Službi spasavanja i Opštini Herceg Novi nemaju informacija da je taj, ne baš česti vrtložni vjetar, vijar ili tromba, na ovim prostorima, izazvao štete. U meteorološkoj stanici potvrdili su nam da su bile dvije morske pijavice u blizini Prevlake.

Mnogi, inače, pijavicu zovu i morski tornado, a on je između Prevlake i Luštice očigledno trajao kratko, oko pet minuta. Inače, kada je veće nevrijeme može da potraje i do sat.

Taj atmosferski vrtlog manjeg razmjera i kratkog trajanja pojavio se ispod olujnog kumulonimbusa. Brzina kojom vazduh kruži oko područja sniženog pritiska u središtu vrtloga iznose od nekoliko km/h pa do 80 km/h u izuzetnim slučajevima.

10 Komentari

  1. Bravo vam ga,samo vam je politika na pamet,tako da ni zemljotres ne biste osjetili,a vjerovatno ne znate ni što je pojava koju ste viđeli.

  2. Alo ” prah ” 😀 pošto si se dovatio poreza da te podsjetim da su nam upravo “patriote ” koje simpatišeš i slični ojadile Crnu Goru za 777 000 000 eura poreskog duga , varam li se ili je tako neka cifra ? Al nešto ne može da se naplati jel ? A što li je to

  3. Mislio sam da će na vijestima u 2 izaći neko iz dps-a sa saopštenjem da je ovo ustvari pokušaj opoziconih struktura da ugroze stabilnost 😀

Ostavite komentar

*

code