Početna Društvo Dvije plate radnicima Bolnice Meljine iduće sedmice

Dvije plate radnicima Bolnice Meljine iduće sedmice

6

images_slike_gradovi_hn_objekti_bolnica_MeljineRačun PZU Bolnice Meljine je odblokiran, pa bi dio od 4 zaostale plate zaposlenima trebalo da bude isplaćen naredne sedmice, potvrdila je za Radio Jadran izvršna direktorica dr Olivera Elez.

– To konkretno znači da sada možemo da funkcionišemo, da nabavljamo to što nam je potrebno i da isplatimo plate. Zahtjev prema Fondu za isplatu naše fakture upućen je prije par dana i očekujemo tokom sljedeće nedjelje isplatu kako bismo mogli da podijelimo zarade. Radimo na tome da to budu dvije zarade, a da li će tako i biti, to u ovom trenutku ne mogu da vam kažem, navela je Elez.

Picerija i restoran

Ona nije mogla da precizira ni o kom je iznosu tačno riječ, jer ne zna da li će moći zarade da isplate sa doprinosima ili ne.

images_slike_dogadjaji_2015_hronika_jun_horizin_elez – Sljedeće nedjelje ćemo to dogovarati sa Fondom i zato sada ne bih željela da iznosim bilo kakve cifre, jer to se onda provlači kroz medije, a na kraju bude nešto sasvim drugo, istakla je ona.

Račun bolnice Meljine blokirala je Opština Herceg Novi početkom mjeseca zbog duga za porez na nepokretnosti za prethodne tri godine u visini od preko 150 hiljada eura. Nakon te odluke, odbornici lokalnog parlamenta na sjednici 18. jula bili su jednoglasni da se iz sredstava stalne budžetske rezerve, opredijeli jednokratna pomoć zaposlenima u PZU Meljine u iznosu od 25.000 eura.

Prijedlogom odluke na vanrednoj sjednici održanoj u ponedjeljak, utvrđena je dinamika izmirenja duga tako da se on isplati u 18 mjesečnih rata u iznosima od po 8.650,62 eura, a prva rata dospijeva u roku od 30 dana od potpisivanja Ugovora.

6 Komentari

  1. Ne lupajte,ovo će im se platiti,dolazio je Duško,to je njemu sitno,ali ubuduće će se neke stvari promijeniti u radu i odnosu prema njemu.Nije to državno pa da sindikat i neradnici dižu galamu po navici.Sad tišina,ne sramotite ljekare koji zaslužuju poštovanje.

  2. Zasto da im placate, kad su navikli da rade bez plate, iz cega se moze zakljuciti da svi imaju drugi izvor finansiranja ili imaju novac u steku. 120 dana radis besplatno, a nista ne preduzimas, pa to je sjajno ?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code