Dvije uspješne međunarodne ultra trke za Sašu Kulinovića

Dvije uspješne međunarodne ultra trke za Sašu Kulinovića

3349
4
Podijeli

U predhodnih 15 dana održane su dvije endurance trail trke, 100 miles of Istria koja je jedina trka iz regiona uvrštena u WORLD TOUR i 40-ti Fruškogorski maraton, trka sa dugogodišnjom tradicijim i za Evropske uslove. U obje je učestvovao Saša Kulinović iz NVO Orjen Outdoor.

Trka 100 miles of Istria održana je od 7 do 9 aprila na relaciji od Labina do Umaga, duga  170 km 7120D+.

Picerija i restoran

– Bila je velika čast biti na startu sa najvećim imenima iz svijeta trail trčanja i po drugi put kao jedini iz Crne Gore predstavljati svoju zemlju. Trka je zbog sastava i konfiguracije terena bila veoma teška, a u drugom danu “protivnik” je bilo i jako sunce. I pored toga trku sam završio za 33 sata i time popravio predhodno vrijeme sa Dalmacija Ultra trail-a za dva sata (iako je je staza bila 10 km duža) -priča nam Kulinović.

Ponosan je što je završio ovu trku i pored jedne veoma teške krize na 130 km, „ali nisam htio dozvoliti da poslije prošlogodišnjeg odustajanja zbog povrede opet uradim isto“ – navodi on.

Crnu Goru na nešto kraćim distancama od 69 km  predstvljali su i Miluša Bošković, Goran Banović i Novljanin Boris Kosović.

– Namjestilo se da je na mom 90-tom kilometru bio njihov start i da smo se vidjeli i uzajamno bodrili dok nam se staze opet nisu odvojile.

Proteklog vikenda je održan Fruškogorski planinski maraton, koji se može  svrstati u 5 najstarijih trka u Evropi:

– Stvarno je poseban osjećaj biti sa startu sa oko 4000 ljudi na različitim distancama. Na toj trci odabrao sam distancu od 81 km i 3300 D+. Bilo je veoma teško, jer je predhodnih dana padao snijeg i zadržao se na velikom dijelu staze, a tamo gdje se otopio ostalo je blato koje je bukvalno lijepilo patiku za podlogu. Ono što nisam očekivao je veliki umor koji je ostao u mišićima od prethodne trke, ali je volja opet bila jača. Stazu sam istrčao za 13 sati i zauzeo 5. mjesto u jakoj konkurenciji iz zemalja okruženja – ističe pnosno Kulinović.

Iako 250 km u petnaestak dana nije mala stvar poslije par dana odmora on nastavlja sa treninzima i sprema se za naredni poduhvat u maju, a to je njegova prva ultra trka “Mosor Grebbening”. Nakon toga slijede u junu “Vučko Trail”, u julu “Jahorina Ultra Trail” i oktobru “Dalmacija Ultra Trail 100 miles” na kojoj će pokušati spustiti vrijeme ispod 30 sati.

Ovoga puta imao je podršku sponzora: OHM Mamula Montenegro, Opštine Herceg Novi i kompanija  Lazure Marina&Hotel i Blue Line.

4 Komentari

  1. Saši pomognite, da organizira UTRA trail po Durmitoru i evo nas dolazimo…i to nas par stotina iz celog sveta. Gde je ideja tamo je i volja te put… Bravo Saša i tvoj crnogorac iz Slovenije 🙂
    14    0
  2. Trebalo bi iz opstinskog budzeta da se opredjele neka sredstva za ovog Supermena.Kad moze Jadran 300000 eura moze i Kulinovicu nesto
    19    0

Ostavite komentar

*

code