Dvoje Novljana krali u zlatari u Gružu, pa uhvaćeni

Dvoje Novljana krali u zlatari u Gružu, pa uhvaćeni

16
Podijeli

Policija je prvo privela, a ubrzo potom i zbog sumnje u počinjena dva krivična djela: pokušaj prevare i počinjenu krađu, prvo uhvatila, a potom i lišila slobode crnogorske državljane, Novljanina (62) i njegovu prijateljicu (45), piše današnji Dubrovački vjesnik.

Oni se sumnjiče da su navedena kaznena djela počinili u zlatarskoj radnji u Gružu.

Picerija i restoran

Do njihovog hvatanja je došlo na gotovo filmski način, a prethodila mu je brza akcija policije, piše ovaj hrvatski list.

Naime, muškarac i žena su juče poslijepodne ušli u zlataru na Obali Stjepana Radića. Prvo su vlasniku pokušali prodati prstenje, za koje su znali da nema nikakvu vrijednost, a potom su mu zatražili da im pokaže vjenčano prstenje koje bi kupili. Međutim, iskoristili su trenutak njegove nepažnje i ukrali zlatni prsten kojem je vrijednost veća od dvije hiljade kuna, nakon toga su se brzo udaljili prema parku Luja Šoletića koji se nalazi preko puta zlatarske radnje.

Međutim, vlasnik je odmah posumnjao da nešto nije u redu te je, prema jednima pogledao snimke videonadzora, a prema drugim izvorima, uvjerio se pregledom zlata kojeg prodaje, te je odmah pozvao policiju. Potom je otišao do parka Luja Šoletića, gdje je zatekao crnogorske državljane. Pokušao ih je zadržati dok ne stigne policija, ali je Novljanin, tačnije stanovnik Igala, pretpostavio da ih zbog toga zadržava i brzo se udaljio, ostavivši prijateljicu uz zlatara.

Međutim, policija koja je uz zvuke sirene brzo stigla u Gruž pronašla ga je na raskršću Ulice Padre Perice i Ulice Andrije Hebranga.
– Uz kaznene prijave su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a po dovršetku kriminalističke obrade bit će privedeni dežurnom državnom odvjetniku,a potom i sucu istrage – navodi Dubrovački vjesnik.

16 Komentari

 1. Molim vas,ako već ne smijete ime lopova objaviti, onda ga nemojte ni “Novljaninom” nazivati, veca je nepravda stavljati lopova u rang svih Novljanina, Igaljanina ,Kotoranina, Budvanina itd…nego prozvati punim imenom i prezimenom. Stanovnik Herceg Novog je korektnije dok se ime ne sazna ,a onda cemo vidijeti je li Novljanin ili Tungužanin sa prebivalištem u H.Novom.U krajnjoj liniji i mnoge poznate ličnosti su bile stanovnici Novoga ali se uvijek sa punim pravom podvlacilo odakle su potekli stvaraoci velikih dijela, ne znam zašto bi ovi ljudi “na neviđeno” bili ispred njih sa svojim nedijelima.

  70
  3
 2. Kako ovi Dubrovčani nemaju sluha za ljubav!
  A možda je to neka romantična priča,
  pa treba čovjeka razumjet,
  kao onaj što je fumao o trošku države.

  26
  6

Ostavite komentar

*

code