Početna Naslovna Dvostruki aršini Katića: Za Demokrate jedna pravila važe, a za ostale druga

Dvostruki aršini Katića: Za Demokrate jedna pravila važe, a za ostale druga

27

Ako si član Demokrata sve ti je dozvoljeno, a ako si član koalicije Za budućnost Herceg Novog, onda za tebe važe neka druga (i najčešće nepostojeća) pravila. Ovo je maksima kojom se očigledno rukovodi prvi čovjek opštine Herceg Novi Stevan Katić, koji kadrove koji pripadaju Demokratama postavlja na rukovodeća mjesta bez obzira da li su rođeni Novljani ili ne, a kada isti kadar predloži neko drugi, ekspresno bude odbijen.

Ovu situaciju najbolje dokazuje u praksi slučaj Vladimira Arsića koji je u prethodnom mandatu odlično obavljao poslove šefa kabineta Katića, a kasnije i mjesto direktora hercegnovskog preduzeća Čistoća.

U vrijeme obavljanja ovih poslova Arsić je bio član Demokrata i predsjedniku opštine Stevanu Katiću tada nije smetala činjenica da je Arsić rođen u Kosovskoj Mitrovici, a da mu je mjesto prebivališta u Tivtu, gdje je završio i osnovnu i srednju školu. Prošle godine Arsić je napustio Demokrate i formirao građansku listu Narod pobjeđuje, koja je odnijela pobjedu na izborima u Tivtu.

Iako to Katić danas neće da prizna, Arsić je odličan primjer kako neko ko nije rođen u Herceg Novom može da doprinese da se u tom gradu riješe mnogi, godinama nagomilani problemi.

Za samo nešto više od godinu, Katić je „okrenuo ploču“. Sad odjednom na rukovodećim pozicijama mogu biti samo rođeni Novljani. Dvostruki aršini Katića, koji je odbio predlog koalicije Za budućnost Herceg Novog da na mjesto direktora lokalne turističke organizacije postavi Petra Bulatovića, a kao glavni razlog naveo to što mu lična dokumenta nisu izdata u Herceg Novom, uzdrmali su vlast u ovom primorskom gradu, prijeteći da se presele i na državni nivo.

Kako je portal Adria već objavio, u Demokratskoj narodnoj partiji Milana Kneževića su jasno poručili Katiću da neće pristati na, kako su rekli, “ovu vrstu diskriminatornog fašizma po cijenu da neće biti dio vlasti”.

Koliko će ova samovolja Katića, koja nema nikakvog zakonskog utemeljenja koštati Demokrate, imajući u vidu složenost odnosa na državnom nivou, ostaje da se vidi.

27 Komentari

 1. Tako je brate reci mu, mozete nas slobodno sve gurnuti u more:). To tako i biva, agresivniji vazda pregaze starosjedioce, pogledajte indijance kako im dobro ide haha.

  7
  2
 2. Zbog ponasanja kako se sad ponasa Katic DPS je izgubio vlast u H.Novom i nikad je nije uspio povratiti.Ja ocekujemisti kraj za nekoga ko krilaticom”referendum i tacka”prevari narod.

  14
  9
 3. Pa dosadilo i ovako više…. Fino covek’ me pozivao u svoju partiju….. E sad posle svega eto dolazim..
  Činimi se preokret je tu….

  18
  2
 4. Demokrate su trebale da naprave koaliciju sa NL i malim partijama.Podgoricki lešinari (DPS i DF)ne mogu da vole Novi.Oni imaju samo interesne momente gdje god se nadju.Mora im se priznati da su dobri profesionalni političari zarad ličnih interesa.

  85
  31
 5. E da je Katić znao kako će mu se “obiti o glavu” savjet najbližih saradnika da ne prave prirodnu koaliciju sa NL nego sa frontom sada dolazi na naplatu. A tek koliko će ih to koštati na sledećim lokalnim i republičkim izborima. U HN ih čekaju zadnje klupe s dps-om.

  64
  15
 6. Stevo je za DF gospodin, promišljen, principijelan i ponaša se kao Predsjednik svih Novljana. Siguran sam, ali 100%, da za odluku ima objektivno utemeljenje.
  Kao građanin, nadam se da ćemo dočekati direktne izbore, pa da glasamo za ljude, a ne ekipe, ili ti za partije.

  60
  18
 7. Ja ne vidim Razvojni izmedju Novskih Demokrata i DPS, cak su ih prestigeuppdrag sa kombinacija 🙂 prihvatili su veci Dio koruptivnog glasackog tijela DPSa i zavrsavaju i kombinacija na isti nacin. Sjasila Kurata da uzjase Murta 🙂
  Eto nam Becica na izbore ponovo u HN da zabastraka Stevove kombinacija i da dobije sto se vise moze 🙂 a bice u pola manje 😉

  33
  7
 8. Mislim da je Katic imao istorijsku sansu, na samo za HN vec CG, da nam , bar na lokalu, omoguci da 4. god. pocinemo od DPS (Zi SNP) i ostatks DF( citaj Radikala Vucicevih).
  Njegovi nijesu imali viziju

  67
  24

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code