Početna Društvo Dželetović: Nismo zaboravili najbolje sportiste u 2015, uskoro rezultati drugog konkursa za...

Dželetović: Nismo zaboravili najbolje sportiste u 2015, uskoro rezultati drugog konkursa za sufinansiranje klubova

10

vladimir dzeletovicHerceg Novi još nije proglasio najbolje sportiste i sportske kolektive  za 2015. godinu. No, tradicija nije prekinuta, saznajemo u opštinskom Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport, mada je još u martu  najavljeno da će proglašenje biti „uskoro“.

– Komisija za sport Opštine Herceg Novi donijela je odluke o najboljim pojedincima i sportskim kolektivima u prethodnoj godini. Kako je punjenje Budžeta Opštine tokom prvog dijela godine bilo slabije, a udar su bila i sudska izvršenja na osnovu kojih je sa računa skinuto preko pola miliona eura, odlučeno je da novčane nagrade budu uručene u drugoj polovini godine. Takođe, imajući u vidu da je bilo teško uskladiti termine sa nekima od naših najuspješnijih sportista, posebno zbog priprema i učešća na Ljetnjim olimpijskim igrama, predloženo je da ceremonija bude organizovana nešto kasnije nego što je to bio slučaj prethodnih godina – objašnjava za Radio Jadran, sekretar za društvene djelatnosti i sport, Vladimir Dželetović.

Opština Herceg Novi svjesna je značaja koji sportski kolektivi i pojedinci imaju za pravilan odgoj djece i mladih, zdravo odrastanje i kulturu življenja, razvoj grada i njegovu promociju širom svijeta, dodaje Dželetović. Zato će biti nagrađeni na dostojan način, a o organizaciji ceremonije blagovremeno će obavijestiti.

Inače, članovi Komisije za sport su: Vladimir Dželetović, Boris Obradović, Siniša Ćurčija, Đorđe Arnaut i Dejan Bošković. Na pitanje šta je sa sportskim novinarima, koji su ranijih godina učestvovali u odlučivanju sekretar za društvene djelatnosti i sport navodi da su kontaktirali  sportske novinare koji su ranije učestvovali u izboru da daju svoj glas, ali nisu za to pokazali interesovanje.

Prvi Javni konkurs za sufinansiranje programa rada sportskih klubova na području opštine Herceg Novi je raspisan 11. januara 2016. godine, pa poništen.

– Sportski kolektivi se nisu suočavali sa poteškoćama zbog ove konkretne odluke, naročito, jer im je Opština maksimalno izlazila u susret u skladu sa realizacijom budžetskih prihoda. Nakon što je usvojena Odluka o o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju osnova i kriterijuma za finansiranje aktivnosti u sportu, u junu je objavljen drugi javni konkurs – ističe Dželetović.

Konkurs je završen, Komisija za sport je vrijednovala sve aplikacije, a Sekretarijat donio rješenja koja su dostavljena svim sportskim kolektivima. On najavljuje da će tokom naredne nedjelje objaviti spisak kolektiva koji su ispunili uslove javnog  konkursa i biće sufinansirani iz Budžeta Opštine.

10 Komentari

 1. Bravo Vjera,najbolji komentar,koji sam cuo!!! Ne treba im dozvoliti da vise udu u opstinu,a ne da vladaju ili se nesto pitaju,ni ovi,ni oni bivsi

 2. Italijanska vlada otpustila kompletnu lokalnu vlast malog grada…nesto razmisljam,neki gradjani bas imaju srece…ima li ko otpustiti kod nas i lokalnu i drzavnu vlast pa da i nasim gradjanima svane konacno…

 3. Niko da spomene ofk Igalo i djecu 2004 i 2005godište koji su treći u đetić ligi koji su osvojili dva turnira za sedam dana nego će sve pare opet po tradiciji da odu Jadranu i drugarima

 4. Ovo je ok. Bolje da se malo saceka, pa da nagrade budu dobre. Nego da su podjelili neku crkavicu i opravdali se rupama u budzetu. Potpuno korektno.

 5. @dokle vise

  ne zna se, naravno. sredstva rasporedjena za nvo i sportski konkurs su se ocigledno prelila u ovih xy kvazimanifestacija u organzaciji opstinskih birokrata.

 6. HA,HA,HA,OVI SU SPRDNJA. RUGATE SE SA SPORTISTIMA GRADA,NADAM SE DA NECETE DUGO TRAJATI. IONAKO NISTA NE RADITE,UKINITE I SVE SPORTSKE MANIFESTACIJE I BICETE NAJSRECNIJI!!!

 7. Zna li se kako su podjeljene pare za kulturu i jeli dje to objavljeno ili je i to “pod velom tajne”.
  Dje je sada L. Leovac, ranije se nije moglo ostati od njenih kritika a sada je jos gore nego prije.

 8. Zaboravili ste i sportiste i sve ostalo dok paralelno pravite feste u organizaciji kojoj se ne moze uci u trag i najavljujete ih u posljednjem momentu, kao klape sinoc, takmicenja po mjesnim zajednicama, dragoljuba djuricica itd, ne stigne covjek da se spremi i sjedne na autobus koliko vi to knap najavite, a moze biti samo jedan razlog zasto je tako, pitanje je samo koliko nula taj razlog ima

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code