Džezisti regiona i svijeta dolaze na „Jazz Bay Herceg Novi Montenegro“

Džezisti regiona i svijeta dolaze na „Jazz Bay Herceg Novi Montenegro“

1089
0
Podijeli

Jazz festival 2016 plakat brHercegnovski festival džeza, biće održan treći put u organizaciji Muzičke škole Herceg Novi, pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi, od 24. – 26. avgusta. Festival je umjesto dosadašnjeg „Jazz summer Montenegro festival“ promijenio ime u „Jazz Bay Herceg Novi Montenegro“.

Koncepcija festivala ostala je i dalje edukativno-revijalnog karaktera. Novska publika tako će imati prilike i ove godine da uživa u muziciranju renomiranih džezista regiona i svijeta, dok učenici škole, ali i drugi koji su pokazali interesovanje, već od danas prisustvuju tzv. big band i vokalnim radionicama koje se organizuju u školi.

Picerija i restoran

„Atmosfera u školi je zaista pozitivna i više sam nego zadovoljna kako je sve počelo. Zainteresovanost učesnika je bila velika, ali po prijavama je odabrano najboljih 20 polaznika iz okruženja i Evrope  – Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Švajcarske i Crne Gore. Big band i vokalne radionice će predvode i eminentni jazz muzičari – profesori Bradford Leali (USA) i Anush Apoyan (Jermenija , Austrija). Radionice startuju od 10 – 17.30 h, sa pauzom za ručak. Rezultate te „saradnje“, kao i prošle godine učenici će pokazati na zajedničkim nastupima sa mentorima, na koncertuima koji će biti upriličeni na platou ispred škole“, kazala je za Radio Jadran, direktorica festivala i Muzičke škole, Nada Karadžić.

Svečano otvaranje festivala biće upriličeno na Trgu od muzike, ispred Muzičke škole, u srijedu 24. avgusta, u 20 h. Publici će se predstaviti Balkan Youth Jazz orchestra iz SAD, kojim diriguje Bradford Leali. Nakon njih, od 21.30 h nastupiće Claus Raible international quartet, kao i vokalna solistica Jelena Jovović, koja je i član UO festivala.

Završno veče, 26. avgusta najavljeno je  na Kanli Kuli, a nastupiće Balkanski bend Vasila Hadžimanova, cijena ulaznice je 5 eura. Ulaznice će se prodavati ispred Kanli Kule ili u Dvorani Park.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code