Početna Društvo Džipovima, još malo, pa u more

Džipovima, još malo, pa u more

14

Kupalište Club hotela Riviera u Njivicama se posljednjih dana bolje čisti. O njemu je brigu preuzelo Morsko dobro, odnosno novska “Čistoća”, s obzirom da je izraelski vlasnik zapao u dugove i hotel je na javnoj prodaji.

Ulaz je slobodan, ne naplaćuju se ležaljke i suncobrani. Ali, i dalje nema vode, struje, toaleta, spasilaca…

Picerija i restoran

Ali, na svakom koraku se vidi odsustvo domaćina i elementarne kulture kupača, kojih nikada nije bilo više. U bahatosti prednjače vozači, koji kolima parkiraju gdje stignu. Spuštaju se kolima do Red bara, praznog prljavog bazena, plaže.

Jedan vozač često dolazi s džipom. Prvo se spuštao niz nizbrdicu, pored bazena do ivice kupališta, pa onda se “oslobodio” i uz društvo parkirao vozilo na sami plažni plato.

Nema ko da ih opomene, da ih kazni, svi rade što hoće, jer gazda je napustio hotel, a novi nije poznat. Ipak, zapanjuje toliki nedostatak bar trunke osjećaja za javno dobro kod pojedinaca.

Sa plaže Rivijere nestao je ili polomljen veći dio mobilijara, obijene prostorije restorana, ukradene zaštitne plutače sa dijela predviđenog za nudiste, pa barke opet prilaze… Sa kupačima se sunčaju i plivaju kučići…

14 Komentari

 1. svi su presmjesni sa dzipovima a tek sami Novljani… bice zamisljaju da su u Arizoni..ili Montani…i to kad pogledas ko ih vozi odmah ti je sve jasno… a za ovog seljacinu definitivno se slazem kazna po kratkom postupku… cek da vidimo koliko ce trebati da ga nadju …

  10
 2. POLJSKE TABLICE SAD KAD POLICIA IMA DOKAZ!PA JEDNA DOBRA KAZNA AJDE KOMUNALNA POLICIA U INAT DA IH POTRAZITE I JEDNA DEBELA KAZNA DA OSTALI VIDJU DA JE OVO OZBILJNA ZEMLJA A NEK PROBA U POLJSKOJ TAK NESTO DA URADI MISLIM DA BI DOBIO JEDNO 500EURA KAZNU HAJDE STA CEKATE ZA NJIM!!!!!!!!!

  28
 3. Sjeam se vremena kad je 90 % plaza bilo javno, bilo je to vrijeme kada nije ni postojala komunalna policija, nije bilo ni spasioca niti “gazdi plaza” ljudi su tada samoiniciativno cistili plaze, svak se brinuo za svoj kraj… nekako mi je neobjasnjivo da je tada vise reda bilo, ne znam dal je iko tada radio nesto slicno ovome, dolazio autom do mora isl.

  35
 4. Kucici nebi trebalo da budu problem, ponasaju se cesto mnogo bolje i kulturnije od ljudi.More je duboko i siroko i ono sto moze covjek treba da moze i zivotinja. A vi gospodo sto ste slikavali ova auta-dipove- sto ih niste slikali da se vidi tablica? A, niste smjeli.Treba imati malo hrabrosti pa slikati i pozvati miliciju ili komunalnu, valjda je neko od njih zaduzen za ovakva ponasanja.Svi bi nesto mijenjali ali nemamo hrabrosti to i pokusati.Moramo svi, kolektivno, da mijenjamo sami sebe da bi nam svima bilo bolje.

  27
  11

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code