Početna Kultura „Earth, stone & fire“ izložba u Čedi hotelu

„Earth, stone & fire“ izložba u Čedi hotelu

0

Sajam umjetnosti i antikviteta „Earth, stone & fire“ koji se drugi put održava u Čedi hotelu, predstaviće od 23. avgusta neke od najznačajnijih crnogorskih umjetnika kao i unikatnu izložbu antikviteta sa akcentom na periode vladavine Venecijanske repuplike.

Tokom trodnevnog festivala, posjetiocima će se predstaviti crnogorski vajari Velibor Pavičević, Joveta Ljumović, Miodrag Šćepanović i Milija Stojanović sa svojim umjetničkim djelima, koja su pažljivo stvarana uz nevjerovatne ekspresionističke ekspresije koje se ogledaju u svakom potezu.

Kada je riječ o eksponatu antikviteta, publici će se predstaviti regionalni kolekcionari, od kojih se posebno izdvaja istoričarka umjetnosti iz Budve Nadežda Kovačević.

Ona će publici predstaviti kolekciju evropskog porcelana iz 18. vijeka, koju je godinama skupljala po Boki, dok se posebno ističe kolekcija srebra i putir iz 17. vijeka proizveden u kraljevskim radnjama u Ausburgu – Njemačka.

Kao posebno važan izdvaja se segment eksponata primijenjene umjetnosti koji se mogu vidjeti u ponudi na različitim evropskim umjetničkim platformama i sajmovima grupe umjetnika iz udruženja „Blatobran“ iz Beograda.

Na sajmu će se naći umjetnici Marija Milin, Bojana Jokmanović, Lana Tikvaša, Bojana Ristevski i Sonja Gajić.

Cijena ulaznice za sajam umjetnosti i antikviteta iznosi 2 eura i može se kupiti na ulazu u hotel.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code