ŽEDNI BAOŠIĆANI KONTEJENERIMA BLOKIRALI MAGISTRALU

ŽEDNI BAOŠIĆANI KONTEJENERIMA BLOKIRALI MAGISTRALU

144
0
Podijeli

baosici blokadaNa magistrali u Baošićima, kod autobuskog stajališta, danas popodne oko tridesetak mještana je samoinicijativno blokiralo put kontejnerima, zbog, kako su naveli problema u vodosnabdijevanju.
Kako su Radiju Jadran kazali neki od njih njihov protest nije samo zbog sadašnjih restrikcija usljed redovnog čišćenja hidrotunela HE Trebišnjica i Plat, već i zbog starih problema na koje niko ne reaguje.
Riječ je o nelegalnim priključcima na vodovodnu mrežu i konstantnim prekidima u snabdijevanju vodom tokom sezone na čitavoj rivijeri.

Ipak, ”posljednja kap u čaši” za blokadu puta su aktuelne restrikcije zbog obustave dotoka sa Plata, jer već tri dana bukvalno ni kap vode iz lokalnih izvorišta nije potekla prema ovom naselju.
Više su puta pozivali i tražili od nadležnih iz JP Vodovod i kanalizacija da im cistjernama dopreme vodu, međutim, do toga nije došlo, pa je blokada puta bilo jedino rješenje. Tako će, kažu, poslati jasnu poruku koliko su ogorčeni, zbog nebrige i neodgovornosti čelnika u “Vodovodu”, koji ne tretiraju sve građane podjednako.
Zbog ove blokade došlo je do potpunog kolapsa u saobraćaju, pa je kolona automobila dosezala i do Bijele. Tek nakon intervencije policije kontejneri su pomjereni, a mještani su, kako su kazali, ovim činom samo htjeli da skrenu pažnju odgovornima u opštini Hreceg Novi na njihove nevolje koje dugo traju.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code