Početna Društvo Edukacijom zaposlenih u Agenciji do bolje zaštite Orjena od požara

Edukacijom zaposlenih u Agenciji do bolje zaštite Orjena od požara

1

Službenici Direktorata za vanredne situacije – područna jedinica Herceg Novi i pripadnici hercegnovske Službe zaštite i spasavanja priredili su prezentaciju osnovnih aktivnosti zaštite od požara za zaposlene u Agenciji za razvoj i zaštitu Orjena protekle nedelje.

S obzirom da zaposleni u Agenciji, odnosno instruktori u Avanturističkom parku i nadzornici u Parku prirode, svoje aktivnosti sprovode na planini Orjen,  njihova prva reakcija i samo lociranje požara na terenu od posebnog su značaja.

„Požar kada se primjeti na vrijeme može se ugasiti čašom vode“, poručeno je tokom prezentacije.

Kako se moglo čuti, zaštita od požara je skup aktivnosti kojima je cilj smanjenje rizika nastanka požara, sprovođenje i kontrolu mjera i radnji zaštite od požara.  Prezentacija je urađena u dva dijela, praktični dio su izveli pripadnici opštinske Službe zaštite i spasavanja, a teorijski su držali inspektori Direktorata za vanredne situacije.

Iz Direktorata su Agenciji dali na korištenje 10 naprtnjača, koje, u slučaju da izbije požar, služe za brzu reakciju u prvom momentu, do dolaska ekipe Službe zaštite na teren.

Obuci je prethodio zajednički obilazak puteva na Orjenu koji su od neizmjernog značaja za djelovanje u slučaju požara na ovom području.

„Saradnju je potrebno unaprijeđivati i razvijati na svim nivoima djelovanja, jer je to najbolji način za zaštitu neprocjenjivog prirodnog bogatstva Orjena i efikasno djelovanje u slučaju potrebe“, zaključili su glavni inspektor Direktorata, Sreten Roganović i direktorica Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, Milja Vitorović.

 

 

1 komentar

  1. Eto kako se PG centrala sp*da sa Novskim DPS-om kad opet postaviše Kruša za vođu. On jedini zna kako će se ugasiti požar na Orijenu kad se zapali ona golet.

    9
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code