Početna Društvo Edukativni čas za osnovce u Vatrogasnom domu

Edukativni čas za osnovce u Vatrogasnom domu

2

Učenici dva odjeljenja trećih razreda OŠ „Milan Vuković“ posjetili su Vatrogasni dom u Meljinama, gdje su učestvovali u edukativnom času, koji su im priredili Služba zaštite i spasavanja Opštine Herceg Novi i Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Press službe lokalne uprave, mališani odjeljenja III3 i III2, predvođeni nastavnicima Slavicom Karadžić i Vanjom Krivokapić, pokazali su veliku zainteresovanost, ne samo za mehanizaciju kojom Služba zaštite i spasavanja raspolaže, opremu i tehničke karakteristike, već i za iskustva vatrogasaca, od onih lakših do onih koji taj poziv čine „težim“ i plemenitijim od mnogih drugih poslova.

Osnovci su se interesovali i za funkcionisanje i povezanost vatrogasne službe, hitne pomoći i policije, kako tokom redovnih aktivnosti na zaštiti života i materijalnih dobara, tako i tokom vanrednih situacija kada je stepen spremnosti svih službi podignut na viši nivo.

Nakon uvodnih izlaganja, na pitanja mladih đaka odgovarali su komandir Vatrogasne jedinice Vidak Vuković i načelnica Područne jedinice za vanredne situacije u Herceg Novom, Lidija Petrone.

Vatrogasni dom je posjetilo 48 đaka iz dva odjeljenja, a tokom narednih dana će biti organizovana nova posjeta druga dva odjeljenja trećih razreda OŠ „Milan Vuković“.

2 Komentari

  1. Ja bih volio da osnovci posjete TO Herceg Novi da nauce kako se ne treba raditi ali mislim da u zgradu ne bi mogli uci od onolikih uhljeba koji samo zijevaju i cekaju platu.Cast izuzecima .

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code