Početna Društvo EH, MLADOSTI…

EH, MLADOSTI…

0

zastava_yuKako vrijeme prolazi jugonostalgičari su izgleda sve uporniji da nas sjećanjem odvedu u neka  stara vremena, kada je život s jednom partijom, šest republika i dvije pokrajine, s jednim doživotnim predsjednikom, Josipom Brozom Titom, djelovao bezbrižniji. Tako će večeras biti veselo, poletno, mladalački, u Tivtu i Herceg-Novom, a sve povodom 25. maja Dana mladosti i 120-og Titovog rođendana.

U Tivtu će  deveti put u organizaciji NVO Generalnog konzulata SFRJ biti proslavljen Dan mladosti s raznim programima i velikim brojem učesnika. Kako je Radiju Jadran kazao konzul SFRJ – drug Marko Perković “što je kriza dublja – ljudi se sve više prisjećaju nekih vremena kada se bolje živjelo u Jugoslaviji” i zato je njihova obaveza za kvalitetnijim programom – sve veća.

Štafeta mladosti krenula je jutros sa Kozare, a tačno u 20 časova primiće je najstariji pripadnik Jugoslovenske RM, 94-godišnji Tivćanin, Ivan Vulanović.

dan_mladosti_tivatProgram u Tivtu počeće defileom mažoretki, folklorista, sportista kao i učenica osnovnih i Muzičke škole u 19 časova. Defileu će se pridružiti i maturanti školskog centra Mladost. Poslije intoniranja himne “Hej Sloveni”, počeće muzički program, koji otvara duvački orkestar mladih muzičke škole iz Tivta, uz pratnju učenika škole za rehabilitaciju gluvonijemih osoba iz Kotora. Nakon toga, nastupiće nove nade crnogorske muzičke scene koje su učestvovale na talent show-u “Let ka zvijezdama”, predvođeni Ninom Petković i njenim bendom, kao domaćinima. Voditelj programa biće Ivan Maksimović, a za kraj je planiran i spektakularni vatromet sa 120 projektila, u čast 120 rođendana Maršala Tita.

Drug Perković navodi da je sve ovo razlog više “za sve one kojima je Jugoslavija u srcu i koji djecu vaspitavaju u socijalističkom duhu, da dođu i da evociraju uspomene na koje žele da prenesu na mlađe generacije”.

Interesovanje za ovu manifestaciju iz godine u godinu je sve veće. Imaju najave dolazaka gostiju iz svih bivših republika SFRJ, koji kako kaže, ne žale ni truda ni sredstava da dođu. Pored zabavnog programa biće organizovano i finale kupa Maršala Tita – turnira u malom fudbalu, na stadionu malih sportova Dribling u gradskom parku. U polufinalnom meču danas se u 19 časova sastaju ekipa BSK i Mladost, a direktno učešće u finale obezbijedila je ekipa OFK Krivošije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code