Početna Sport Ekipa Herceg Novog “Ponovo sastavljeni”: Najbolja u Baru, u finalu „City games“-a

Ekipa Herceg Novog “Ponovo sastavljeni”: Najbolja u Baru, u finalu „City games“-a

1

Energična, jaka i skladna šestočlana ekipa Herceg Novog, „Ponovo sastavljeni“, Jelena Tomašević, Marija Bošnjak, Marko Tomašević, Dragan Jovanović, Bojan Davić i Igor Kordić pobjedila je na takmičenju City games, koje je prvi put organizovano u Baru.

Oni su ostvarili 49 bodova kroz pet igara i bili bod bolji od kotorskih „Letećih šugamana“. Izborili su učešće na finalnom takmičenju u Budvi 24. avgusta, koje će “živo” prenositi televizija.

– Jedva smo se zaista sastavili. Sat pred polazak za Bar obezbijedili smo posljednjeg člana, ali smo bili toliko uigrani, kao da smo mjesec trenirali. Otišli smo bez velike ambicije, samo da se dobro zabavimo, a ispalo je odlično – priča za Radio Jadran, Marija Bošnjak.

Novljani su bili jedina ekipa, sjajna u svim igrama u kojima je ostvarila veliku prednost, osim u pretposljednjoj:

– Mojom krivicom i malim padom fokusa, nismo ostvarili dobar rezultat. Zato smo imali dodatni pritisak da u posljednjoj, najzahtijevnijoj igri “veslanje”, budemo odlični… Bili smo i više od toga – nestvarno dobri. Kroz tri borbe ostavrili smo tri pobjede, čineći nemoguće. Odnijeli smo pobjedu kao jedina ekipa te večeri veslajući u “manje“ povoljnom čamcu, kontra vjetra i kontra struja” – priča Marija Bošnjak.

Premda koncepcija City Games igara predviđa učešće šest ekipa, na takmičenju u Baru bilo je sedam. Organizatori, Turistička organizacija Bara i agencija Adria events, “slatne brige” su riješili dozvolom i sedmoj ekipi da nastupi.

Snage su odmjerili timovi: Samoljot – Bar, Ponovo sastavljeni kupljeni – Herceg Novi, Leteći šugamani – Kotor, Sea Stars – Bar, Budućnost – Podgorica, Mavrovo – Bar, Bar – Bar.

Takmičili su se u pet igara: leteći vaterpolo, spasavanje turistkinje, morska košarka, utrka magaraca i veslo. Igre su testirale fizičku spremu učesnika, taktiku i timski rad. U isto vrijeme su gledaocima omogućili da se dive atletskim i taktičkim sposobnostima timova, ali i zabave.

Inače, drugoplasirana ekipa bila je iz Kotora. Domaća iz Bara završila je takmičenje na trećem mjestu. Njoj je, uprkos lošijem plasmanu, uručena pozivnica za finalno takmičenje u Budvi, jer se Turistička organizacija Bara pokazala kao odličan organizator manifestacije.

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code