EKSKLUZIVNA IZLOŽBA ENDRIJA VORHOLA

EKSKLUZIVNA IZLOŽBA ENDRIJA VORHOLA

176
0
Podijeli

Marilyn_MonroeU naselju Porto Montenegro u Galeriji Pizana, priprema se ekskluzivna izložba radova EndijaVorhola, američkog slikara, reditelja, publiciste i glumca. Izložba nosi naziv 15 minuta slave i biće otvorena u petak, 3. avgusta u 19 sati.

 

Postavku čini 30 originalnih i prepoznatljivih djela Endija Vorhola, nastalih u periodu 60-ih godina prošlog vijeka, kada je pop art dostigao vrhunac umjetničkog izražavanja. Sito štampa kao prepoznatljiva tehnika pop arta zastupljena je u većini radova. Kontroverzni i uvijek zanimljivi Vorhol biće predstavljen ikonografijom simbola pop arta – Marilyn Monroe, Flowers, Marta Graham, Ladies and Gentleman i Speed Skater. Speed Skater je, inače, rad koji se rijetko izlaže i predsatvlja produkt saradnje osnivača galerije Visconti Fine Art Lazara Vujića i samog Vorhola, a nastao je povodom edicije za potrebe Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu (1984).

Picerija i restoran

Prvo predstavljanje radova kultnog umjetnika u našoj državi organizovali su NVO Punkt i Telekom Crne Gore u saradnji sa Američkom ambasadom u Crnoj Gori.

Izložba 15 minuta slave realizovana je u saradnji sa renomiranom galerijom Visconti Fine Art iz Ljubljane, koja ima višegodišnju tradiciju u promociji savremene umjetnosti i posjeduje bogatu kolekciju radova umjetnika koji su obilježili pop art.

Izložba će biti otvorena do 20. avgusta.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code