EKSKURZIJE, EKSKURZIJE….

EKSKURZIJE, EKSKURZIJE….

244
0
Podijeli

osnovna skola ilija kisicPolumaturanti OŠ “Ilija Kišić” iz Zelenike, njih 37 uz pratnju dva profesora jutros su u 7.30 h otišli na petodnevnu ekskurziju po Crnoj Gori.
Kako nam je potvrdio direktor škole, Đorđije Radović, prihvaćena je jedina ponuda za organizaciju putovanja koju je dostavila agencija Puls turs iz Bara. Ona podrazumjeva da maturanti provedu jednu noć u Plavu, u hotelu “Kula Damjanova”, gdje bi trebalo da stignu večeras, a tri noći na Žabljaku, u hotelu “Planinka”, odakle će obilaziti sve značajne kulturno istorijske znamenitosti sjevera Crne Gore. Plan ekskurzije identičan je onome prema kojem su prije dvije sedmice putovali i plumaturanti OŠ “Dašo Pavičić”. Za pet dana, koliko će trajati putovanje, učenici će obići Virpazar, manastir Morača, Kolašin, Biogradsko jezero, Gusinje, Ali-pašine izvore, Crno, Vražije i Zmjisko jezero, skijalište Savin kuk, Pljevlja, manstir Sv. Trojice, Husein pašinu džamiju, Pivski manstir, etno selo Brezna, Nikšić, sabornu crkvu Sv. Vasilija Ostroškog….
Povratak je planiran za subotu oko 20 h.
Polumaturanti OŠ “Orjenski bataljon” iz Bijele, njih 35-oro, uz pratnju dva profesora, na ekskurziju bi trebalo da krenu 30. septembra, potvrdila nam je direktorica škole Jarmila Radović. Polumaturanti će takođe ići prema istom programu putovanja kao i generacija iz “Daša Pavičića” i “Ilije Kišića”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code