Početna Društvo EKSPERT KFW BANKE „ČEŠLJA“ UGOVOR O KOLEKTORU

EKSPERT KFW BANKE „ČEŠLJA“ UGOVOR O KOLEKTORU

0

Stručnjak KFW banke za Fidic ugovor između hercegnovske opštine i turske kompanije Ćeltikćoglu, “Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali III Faza – Izgradnja vodovodne i kanalizacione infrastrukture” od danas je u Herceg Novom.

On će narednih dana dobiti iz Vodakoma svu potrebnu dokumentaciju koju je zatržio i nakon toga daće preporuke šta je najvažnije uraditi, potvrdio je Radiju Jadran direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš.
– Do 25. marta znaće se sve vezano za status ugovora – kaže on.
Velaš nam je potvrdio i da je za 13. situaciju isplaćeno izvođaču 700.000 eura i da je to tako po ugovornim obavezama i moralo biti.
Sugestije i primjedbe nekih odbornika koje su se mogle čuti na skupštinskim zasjedanjima, da se ta posljednja situacija ne plati, kako bi se izvođač na neki način primorao da ubrza radove, Velaš ocjenjuje neosnovanim i nemogućim.
– Postoje ugovorne obaveze koje se moraju ispoštovati i one nastaju nakon utvrđivanja tehničke ispravnosti odrađenih radova.
Na pitanje ko stavlja potpise za isplatu svih, pa i ove 13-te situacije, Velaš kaže da to čini Dalem, Vodacom, Opština, pa na kraju i on potpisuje, uz odobrenje KFW banke.
Izvođač sa podizvođačima trenutno radi na kolektoru na 5 pozicija, ali i na pumpnim stanicama za koje je nabavljena mašinska oprema.
Bez obzira na sve, izvjesno je da radova na svim trasama od 1. aprila neće biti. To je stav od koga, zbog turističke sezone, iz lokalne samouprave neće odustati.
Velaš i za takvu odluku kaže da je poprilično opasna, jer i sam izvođač po ugovoru ima pravo na odštetu, u slučaju da iz neobjektivnih razloga bude prekinut u radovima.
O mogućim posljedicama stopiranja radova na kolektoru, od 1. aprila do 1. oktobra su, kako je kazao, upozorili Opštinu iz Vodakoma.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code