Početna Društvo ELEKTRIFIKACIJA DIJELA LUŠTICE I LOKALITETA BUDUĆEG RIZORTA

ELEKTRIFIKACIJA DIJELA LUŠTICE I LOKALITETA BUDUĆEG RIZORTA

0

U toku su aktivnosti na poboljšanju elektro snabdijevanja u Gornjim Klincima gdje do kraja godine britansko nordijski konzorcijum „Nord Star” treba da počne početi da gradi luksuzni hotelski rizort.

EPCG se obratila Ministrastvu finansija zahtjevom za davanje saglasnosti za kupovinu pet katastarskih parcela ukupne površine 160 metra kvadratnih na Rosama gdje bi bilo postavljeno pet stubnih mjesta za uklapanje u planiranu trafostanicu 35/10 kV.
Ukupna vrijednost parcela je 9.323,20 eura, odnosno 58,27 eura za metar kvadratni.
Budući turistički kompleks imaće hotel i 29 luksuznih vila sa pratećim sadržajima. Tokom investicionog perioda rješiće se brojna višedecenijska pitanja za mještane, kako vodosnabdijevanje, tako i napajanje strujom.
O poboljšanju putne mreže hercegnovska lokalna uprava planira da sa opštinom Tivat nađe najbolja rješenja.
Vlada Crne Gore i crnogorsko-britanski konzorcijum koji čine podgorički „Nord star” i britanski „Invest kepitel” potpisali su 2009. godine ugovor o dugoročnom zakupu državnog zemljišta na poluostrvu Luštica.
Ugovorom je predviđeno davanje u zakup, na 90 godina, zemljišta površine od 520.000 kvadrata, za gradnju turističkog kompleksa visoke kategorije, uz minimalni iznos investicije od 210.000 eura.
Na nedavnom sastanku rukovodstva opštine sa predstavnicima engleske kompanije „Nord star” saopšteno je da se projekat nalazi u fazi izrađenog master plana i da bi sada trebalo utvrditi obaveze oko komunalne infrastrukture kako bi njegova realizacija mogla da se nastavi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code