Elektroenergetska infrastruktura Lazareta i Portonovog projekti od značaja za državu

Elektroenergetska infrastruktura Lazareta i Portonovog projekti od značaja za državu

2
Podijeli

Ministarstvo ekonomije predložilo je Vladi Crne Gore da da mišljenje kojim će se izgradnja kompleksa „Lazaret“ u Meljinama i elektroenergetske infrastrukture potrebne za njihovo priključenje, proglasiti projektom od značaja za razvoj države, navodi se u dokumentu sa jučerašnje sjednice Vlade.

Naime, Ministarstvu ekonomije se 21.07.2017. godine posredstvom Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore, obratio D.o.o. „Imperio Holdings Limited“ koji gradi kompleks Lazaret, radi pribavljanja mišljenja od Vlade Crne Gore, da je izgradnja kompleksa u Meljinama i elektroenergetske infrastrukture potrebne za njihovo priključenje od značaja za razvoj države.
“Kako se radi o veoma značajnom infrastrukturnom i elektroenergetskom objektu koji će takođe imati veliki značaj i za buduće korisnike, mišljenja smo da je predmetni projekat veoma bitan za razvoj infrastrukture u području Meljina”, kazali su iz Imperio Holdings Limited-a. Oni su u prilogu dostavili i kopiju elektroenergetske saglasnosti koju im je izdao CEDIS.

Picerija i restoran

Sličnim zahtjevom se Ministarstvu ekonomije obratio CEDIS 24.07.2017. godine, u vezi priključenja objekata kompleksa Adriatic Dream. Iz CEDIS-a je preporučeno da Vlada Crne Gore izda mišljenje kojim će se izgradnja energetske infrastrukture za priključenje objekata kompleksa Adriatic Dream investitora „RUS INVEST GROUP“ doo iz Herceg Novog, objekata Portonovi, sadašnjih i budućih korisnika distributivnog sistema na području Kumbora, proglasiti objektima od značaja za razvoj države.

Saglasnost Vlade Crne Gore da je izgradnja navedenih objekata od značaja za razvoj države, je neophodna kako bi se ubrzao postupak njihove izgradnje.

“Izgradnja navedene infrastrukture bi koristila za sigurnije i kvalitetnije napajanje većeg konzumnog područja na teritoriji Herceg Novog, a naročito na dijelu Kumbora, Luštice i Meljina, kao i stvaranje mogućnosti priključenja i drugih značajnih turističkih objekata”, zaključuje se u dokumentu.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code