Početna Društvo Elektronska provjera laboratorijskih nalaza i u Domu zdravlja Herceg Novi

Elektronska provjera laboratorijskih nalaza i u Domu zdravlja Herceg Novi

4

Fond za zdravstveno osiguranje počeo je projekat uvođenja laboratorijskog informacionog sistema i u opštim bolnicama, kako bi pacijenti mogli nalaze da pogledaju putem interneta na portalu za elektronsko zakazivanje www.ezdravlje.me ili aplikacije koju su instalirali na mobilnom telefonu.

Direktor Fonda, Sead Čirgić naveo je i da je u planu ukidanje štampanja laboratorijskih nalaza kada to nije neophodno, što će, prema njegovim riječima, rezultirati smanjenjem troškova, piše Pobjeda.

– Nakon uvođenja laboratorijsko-informacionog sistema i na sekundarnom nivou, slijede dalji benefiti i unaprjeđenja, u smislu umrežavanja i razmjene elektronskih nalaza i rezultata analiza među ustanovama na različitim nivoima zdravstvene zaštite – među izabranim doktorima i specijalistima, neće biti ponavljanja ili dupliranja istih analiza u okviru laboratorijske dijagnostike – kazao je Čirgić.

Građani za sada mogu da provjere laboratorijske nalaze koje urade u Domovima zdravlja u svim opštinama, od petka i u Herceg Novom.

Kako su nam potvrdili u Domu zdravlja, okončana je instalacija softevrskog sistema pa je ovaj servis sada dostupan i hercegnovskim pacijentima. Ipak, stariji kao i pacijenti koji ne koriste internet, moći će i dalje da dobiju nalaz u laboratoriji.

Ovaj sistem glavne prednosti je donio pacijentima i ljekarima:

– Prednost je i elektronski i automatski prenos nalaza iz laboratorije do izabranog doktora, njihovo smještanje u elektronski karton pacijenta, arhiviranje, praćenje i upoređivanje određenih parametara, što sve doprinosi lakšoj, bržoj i efikasnijoj ukupnoj dijagnostici i liječenju pacijenata – naveo je Čirgić.

Kako bi pristupili portalu „Ezdravlje“, osiguranici prvo treba da se obrate izabranom doktoru da bi dobili odgovarajući PIN kod.

Prijava se obavlja ukucavanjem broja zdravstvene knjižice i PIN koda. Oni se pamte i pacijenti neće morati da ih ponovo ukucavaju.

4 Komentari

  1. Samo kad ne pomješaju rezultate, kao što je bilo slučajeva. Ako to izbjegnu, biće to stvarno dobro, jer ionako bolestan čovjek sada 2 puta čeka u laboratoriji, a tako će samo jednom.

  2. A da bi došli do tog pin koda treba se prvo razboljeti, inače se do doktora i koda ne može doći. Takvu sam informaciju dobio na šalteru od medicinske sestre.

    2
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code