Početna Društvo Elektroprivreda: Obavezna promjena vlasništva na brojilima koja se vode na preminula lica

Elektroprivreda: Obavezna promjena vlasništva na brojilima koja se vode na preminula lica

3

Elektroprivreda Crne Gore apelovala je na korisnike brojila čije se vlasništvo vodi na preminula lica, da u narednih 10 dana podnesu Zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i zaključe Ugovor o snabdijevanju.

Ova obaveza propisana je članom 206. Zakona o enegetici i članom 23. Opštih uslova za snabdijevanje električnom energijom, kojim je definisano da su nasljednici dužni da u roku od 90 dana od dana smrti fizičkog lica obavijeste pisanim putem snabdjevača i podnesu zahtjev za promjenu imena-naziva kupca električne energije, saopšteno je iz kompanije.

„Naime, EPCG je informisana od nadležnih insititucija da se određeni broj brojila i dalje vode na preminula lica, što nije u skladu sa navedenim zakonskim uslovima. Upozoravamo korisnike električne energije da će, ukoliko ne podnesu Zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i ne zaključe Ugovor o snabdijevanju u naznačenom roku, Elektroprivreda pristupiti isključenju mjernih mjesta“, obavijestili su iz Elektroprivrede.

Spisak navedenih kupaca objavljen je na internet stranici kompanije www.epcg.com, portalu elektronske uprave i na oglasnim tablama lokalnih jedinca snabdijevanja u gradovima gdje su registrovani vlasnici brojila.

3 Komentari

  1. Kako neko moze da mi oduzme nesto sto sam platio . Ja sam prikljucak platio i on je moj, ili poslije moje smrti, mojih naslijednika.Ovi su bas azurni, godinama nam obustavljaju struju kao zbog nekih popravki i radova, a u stvarnosti je prodaju. I sad hoce da nam za dvije sedmice oduzmu nesto sto smo platili i preplatili.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code